Els Banders volen cobrir durant els pròxims mesos quatre places vacants per jubilació

Els agents estan creant un nou sindicat que es vol que ajudi a millorar la comunicació amb la resta de cossos especials del país

Celebració del patró del Cos de Banders.
Celebració del patró del Cos de Banders.

El Cos de Banders ha celebrat aquest dimarts el dia del seu patró. Com és habitual, a la nova caserna, que comparteixen amb el COEX, han acudit tot un seguit d’autoritats i exmembres. Fent un repàs per la situació actual, s’ha destacat la posada en marxa del Reglament, que arriba en un moment de canvi generacional. De fet, en els pròxims mesos s’espera cobrir quatre places per la jubilació d’alguns agents. Així mateix, s’està treballant amb un nou sindicat que té per objectiu millorar la comunicació amb la resta de cossos especials del país.

“És un moment de canvi generacional, molts dels més veterans s’estan jubilant”, ha explicat el director dels Banders, Ferran Teixidó. Actualment, el cos està conformat per 21 agents, quatre dels quals deixaran de formar-ne part ben aviat. Per tant, durant els pròxims mesos es busca cobrir aquestes vacants amb persones que arribaran per poder crear una plantilla relativament renovada. Malgrat ser un dels cossos més petits del país i, des de fa un temps, haver assolit noves competències, Teixidó considera que són suficients per fer la seva tasca.

Aquest canvi al cos arriba en un moment en què està començant a implementar-se el nou reglament. Concretament, cal recordar que el que fa és tenir un control sobre les especialitats dins de la plantilla, “és una bona eina i s’aprofitarà molt amb les noves integracions”, ha assegurat la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó. Per la seva banda, Teixidó ha assenyalat que es continua treballant amb aquest reglament, i encara es treballa, concretament, en les especialitats, “les noves necessitats el que fan és donar més professionalitat en diferents àmbits.

A més, es va signar un conveni, dins d’aquesta ampliació de competències, “per poder vetllar per la circulació de vehicles motoritzats a la muntanya”, ha assenyalat Calvó. Aquesta és una tasca que pertoca als comuns, però el que es fa des del cos és donar suport a la regulació i l’obertura d’expedients sancionadors, “perquè tenen presència sobre el terreny”, ha indicat la ministra. A més, un dels fets més destacats és el control sobre els gossos potencialment perillosos.

Un dels nous aspectes que el cos de Banders està treballant aquest any és la creació, per primera vegada, d’un sindicat de treballadors. Els Banders tenen una plantilla petita, de 21 agents com ja s’ha assenyalat, “realment mai hem tingut força”, ha explicat Teixidó. Per tant, aquesta nova agrupació que s’està formant actualment es fa amb l’objectiu que sigui conjunta amb la resta de cossos especials. “És important que no vagi cada un pel seu lloc, sinó que tots els requisits que calgui que siguin conjunts en donarà peu a tenir més veu i força en les decisions”, ha explicat Teixidó.  

Durant la celebració, com és habitual, s’ha aprofitat per fer reconeixement d’alguns agents. En aquest cas ha estat pel Josep Andorrà i Judit Vinyal, que no han pogut estar presents per motius personals. Així mateix, el cap de Govern s’ha dirigit als presents i ha assenyalat la funció pedagògica i de conscienciació que ha pres el cos de Banders. A més, ha explicat que es tracta d’una de les institucions més ben valorades del país.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending