Els banders tornen al medi natural un eriçó que estava ferit

L'animal ha estat tractat al centre de recuperació de la fauna de Santa Coloma

L'eriçó ha estat alliberat pels banders.
L'eriçó ha estat alliberat pels banders. Altaveu

Els banders han tornat al medi natural un eriçó que havia estat trobat ferit i que s'ha guarit al centre de recuperació de la fauna de Santa Coloma. No és la primera vegada que un eriçó passa pel centre. Fins i tot en alguna ocasió se n'ha cedit algun exemplar d'eriçó fosc a Vallcalent (Lleida). En alguna ocasióprovenen de ciutadans que adquireixen exemplars de fauna com a mascotes i finalment els alliberen al medi.

Els banders recorden que en cas de trobar algun animal ferit o malalt, el primer que s'ha fer és avisar-los a ells o el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern i facilitar-los el màxim d'informació de què disposem (espècie, data, lloc de trobada, estat de l'animal, etc.). Si és necessari, l'animal serà traslladat a un centre de recuperació fins que sigui alliberat.

En tots els casos és molt important no estressar l'animal, per aquest motiu no se l'ha d'intentar capturar ni manipular, no se l'ha de forçar mai a menjar, i també s'ha d'evitar exhibir-lo. Les atencions més habituals al centre de recuperació de la fauna, al costat de la caserna de Bombers de Santa Coloma, són per a animals atropellats, amb extremitats trencades i aus que han caigut del niu.

Etiquetes

Comentaris

Trending