Els banders rescaten voltors debilitats que baixen a les valls

Els animals viuen en colònies al sud d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, però una vegada en la part baixa, els costa aixecar el vol

Comentaris

Moment d'alliberació d'un dels voltors
Moment d'alliberació d'un dels voltors

El voltor comú és un tipus d’au que es troba, generlament, al sud del país, on s’hi troben les principals colònies. Els banders s’encarreguen de capturar aquells que, debilitats, baixen vins a les valls on els costa tornar a aixecar el vol.

Una vegada capturats amb molta cura de no fer-los mal, els banders els deixen fora de les zones urbanes, tal com es pot veure al vídeo que han compartit a les xarxes socials. Així, amb l’ajuda del cos de gestió de la fauna i flora, poden tornar a agafar alçada, fet que els costa un gran esforç, i poden tornar a reunir-se a les colònies.

Aquests animals viuen al sud del país, principalment per la zona d’Andorra la vella i Sant Julià de Lòria, on es localitzen les principals colònies i nius d’aquesta espècie. Es tracta d’una espècie de rapinyaire que, segons expliquen els banders, és molt jeràrquica, per tant, els joves tenen dificultats per aconseguir aliment. Aquest és el principal motiu que els porta a baixar fins a les valls, generalment molt debilitats.

 

Comentaris

Trending