Banders investiga la mort d'un cabirol a mans d'un caçador furtiu

El cos recorda que actualment no és període hàbil per la caça d'aquest animal, que no s'obrirà fins a l'1 de maig

El cabirol trobat pels banders, malauradament mort.
El cabirol trobat pels banders, malauradament mort. BANDERS

Els Banders d’Andorra estan estudiant que hi ha darrere la mort d'un cabirol i que, com indiquen a través de les xarxes socials, tot indica que és fruit de la caça furtiva. L'animal ha estat trobat a tocar de la carretera de la Rabassa després que el cos rebés la denúncia d'un ciutadà i que l'estudi efectuat confirmés que la seva mort ha estat produïda per un tret.

Els Banders d’Andorra ha denunciat a través de les xarxes socials la caça furtiva d'un cabirol. En aquest sentit, segons han publicat avui, han recuperat “un cabirol mascle recentment mort per un tret”. La troballa s'ha fet arran d'una denúncia d'un ciutadà que l'ha descobert abatut al costat de la carretera de la Rabassa. La necròpsia practicada a l'animal ha confirmat les primeres hipòtesis dels Banders que sospitaven d'una mort per arma.

Davant d’aquest fet, recorden que actualment no és període hàbil per la caça del cabirol i fan una crida a respectar la normativa de caça d’aquests animals. De fet, com es pot certificar en el calendari de caça publicat pel Govern, l'últim període en què es podia caçar cabirols, i que corresponia a la temporada 2021-2022, va ser del 15 de gener al 28 de febrer. Una pràctica, ara mateix, prohibida fins al pròxim 1 de maig,

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending