Banders i bombers retiren un niu de vespa asiàtica a Sant Julià

El cos forestal posa en relleu que, més enllà del risc per a les persones, aquesta espècie és “invasora” i pot suposar un perill per a animals autòctons del país, com ara altres insectes

El rusc retirat.
El rusc retirat.

Banders i bombes han col·laborat la passada nit en la retirada d’un niu de vespa asiàtica que es va localitzar a Sant Julià de Lòria. Des del cos d’agents forestals s’ha posat en relleu que es tracta d’una espècie invasora. És a dir, no autòctona. I, per tant, més enllà del risc que presentin per a les persones, també suposen un perill per a animals naturals del Principat.

L’actuació s’ha dut a terme arran, justament, de l’avís per part dels veïns de la zona, l’avinguda Francesc Cairat de la localitat laurediana, que van detectar el niu. Un cop a lloc, els banders van constatar que es tractaven de vespes asiàtiques. I, com han explicat a través d’un missatge a X, la xarxa social antigament coneguda com a Twitter, és una “espècie exòtica invasora”.

A més, són “depredadores naturals” d’abelles i altres insectes autòctons. Per tant, poden suposar un risc per a aquests animals. Per això, es va procedir a la retirada del rusc, una operació que es va fer amb el suport dels bombers i pels volts de dos quarts de dotze de la nit, ja que és un moment del dia en el qual més vespes hi són al niu i, per tant, més es poden capturar.

Comentaris (2)

Trending