L’avaluació de l’impacte ambiental del sector turístic costarà prop de 38.000 euros

L’executiu ha adjudicat l’auditoria que emana d’un dels punts de l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de la declaració de l’emergència econòmica aprovat al Consell General

Comentaris

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó en una de les intervencions.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó en una de les intervencions. Ronnie Pino

El Govern ha adjudicat la realització d’una auditoria que servirà per analitzar quin és l’impacte mediambiental que generen totes les activitats econòmiques vinculades al turisme. Es tracta d’un treball que dimana directament de l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica aprovat al Consell General. La iniciativa suposarà una inversió propera als 38.000 euros.

El consell de ministres ha encarregat la realització de l’auditoria a BMS Consultoria Estratègica SAU. Es tracta de la primera tasca d’aquest tipus que es realitzarà, ja que hi ha previstes altres per a sectors comercials, industrial i el de la construcció durant els pròxims tres anys.

L’empresa guanyadora de la licitació ha d'analitzar tant l'impacte mediambiental derivat de l’emissió dels gasos d'efecte hivernacle o de la quantitat de generació de residus així com  aspectes relacionats amb les necessitats de consum, com ara l’energètic, i de producció d'aquests sectors. En aquest cas, costarà 37.900 euros.

La declaració de l'estat d'emergència climàtica i ecològica, aprovada per unanimitat al Consell General, el 23 de gener del 2020, reconeix la crisi climàtica i en conseqüència, declara l'estat d'emergència climàtica i ecològica per mobilitzar coherentment els recursos necessaris per reduir les emissions anuals no absorbides de gasos d'efecte d'hivernacle en un mínim de 37% a l'any, a horitzó 2030. Alhora impulsa la transició cap a la neutralitat de carboni del nostre país, en el context de l'Objectiu de desenvolupament sostenible 13.

Etiquetes

Comentaris

Trending