L’augment de població de muflons i cabirols permet ampliar els seus plans de caça

El període per a la caça menor serà del diumenge 2 d'octubre del 2022 al diumenge 8 de gener del 2023 i tots aquells interessats en participar-hi poden inscriure's del 27 de juny al 29 de juliol

Un cabirol amb la seva cria
Un cabirol amb la seva cria

La Comissió de Seguiment de la Caça, reunida aquest dijous, ha establert els períodes hàbils per la temporada de caça 2022-2023, així com el nombre de peces disponibles, on destaca que s’amplien les de muflons i cabirols per l’augment de la població d’aquestes dues espècies.

D’aquesta manera, els integrants de la comissió han fixat el període per a la caça menor del diumenge 2 d’octubre del 2022 al diumenge 8 de gener del 2023, mentre que la del porc senglar, el període s’allarga fins al 31 de març del 2023, amb l’objectiu de reduir els danys causats a les activitats agrícoles i ramaderes.

Pel que fa al mufló, a Setúria-Comapedrosa i Madriu, s’ha establert un pla de caça de 220 femelles o corders i 45 mascles, diferenciant els 2 sectors. Concretament a Setúria-Comapedrosa es poden caçar 180 femelles o corders de l’any i 30 mascles, mentre que al Madriu es redueix a 40 femelles o corders de l’any i 15 mascles. Pel que fa a en terreny cinegètic comú, s’autoritzen 150 captures: 120 femelles en el període hàbil de caça d’hivern i 30 captures mascles en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu. Finalment, en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany i en el vedat de caça d’Enclar s’han aprovat un pla de caça de 4 muflons i un pla de caça de 4 mascles, respectivament, en caça acompanyada i per andorrans i residents.

D’altra banda, i en referència als cabirols, en terreny cinegètic comú autoritza 150 captures de femella en el període hàbil de caça d’hivern i 100 captures de mascle en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu establerts.

Totes aquelles persones interessades, el període per sol·licitar la participació en els sortejos dels plans de caça del mufló o del cabirol i la llicència especial de caça de l’isard estarà oberta del 27 de juny al 29 de juliol del 2022, ambdós dies inclosos. A més, els tràmits relacionats amb la caça es poden realitzar mitjançant les oficines de Tràmits o per al web.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending