L’auditoria energètica de tots els edificis de l’administració s’ennuega

L’executiu reconeix que hi va haver “un error” en l’adjudicació feta al desembre, fa marxa enrere i encarrega els treballs a una segona empresa, per un import superior a l’inicialment previst

L'estació d'autobusos serà un dels edificis a analitzar en l'estudi.
L'estació d'autobusos serà un dels edificis a analitzar en l'estudi.

L’encàrrec d’una auditoria per analitzar l’eficiència energètica dels edificis de l’administració se li ha acabat ennuegant al Govern. Inicialment, la tasca s’havia adjudicat al desembre, però el recurs presentat per una de les empreses perdedores del concurs va evidenciar que una part del procés no s’havia fet correctament. Resultat? L’executiu ha hagut de fer marxa enrere. Ara, s’ha tancat l’encomana, que ha acabat arribant amb retard i, a més, amb un cost superior a l’inicialment previst.

El passat desembre, l’empresa BMS Consultoria Estratègica va guanyar la licitació. Es va adjudicar el passat desembre per un import de 124.000 euros. Un cop conegut el resultat, una de les empreses que hi havia participat en el procés va presentar un recurs, ja que entenia, segona ha explicat el portaveu del Govern, Eric Jover, que hi havia “algun element del plec de bases que no s’havia complert”.

Una imatge de l'edifici governamental.

Relacionat

Els edificis de Govern es renovaran per ser més eficients energèticament

Davant la reclamació, es va tornar a analitzar tota la documentació i es va constatar que, efectivament, “hi havia hagut un error”. Per tant, es va optar per anul·lar el resultat del concurs i fer marxa enrere en el procés, fins abans d’adjudicar. Ara, s’ha tornat a estudiar les ofertes i s’ha tancat que, efectivament, el guanyador hi havia de ser un altre.

Finalment, l’encàrrec s’ha realitzat a l’empresa Engin. Ara bé, acabarà sortint més car del que inicialment s’havia contractat. Segons les dades facilitades pel Govern, gairebé 150.000 euros. En concret, 149.809,12. El treball es podrà fer en un termini de dotze mesos i ha de permetre avaluar quina és l’eficiència energètica dels 60 edificis calefactats que són responsabilitat directa de l’executiu. Entre altres, la mateixa seu central, l’estació d’autobusos o l’Auditori Nacional.

A partir dels resultats d’aquest treball, s’impulsarà la renovació de tots els edificis per assolir els requisits d’eficiència energètica, exigibles amb caràcter general als edificis de nova construcció. La voluntat és que tinguin un consum d’energia quasi nul.

Comentaris

Trending