APAPMA vol que Govern traslladi a un altre lloc els ossos de Naturlàndia

L’entitat ecologista denuncia que les instal•lacions del parc temàtic no estan preparades per aquests animals, a més de lamentar que se’ls explota econòmicament

Un dels ossos de Naturlàndia.
Un dels ossos de Naturlàndia. APAPMA

APAPMA no considera correcte que s’hagi ampliat el nombre d’ossos que es troben en captivitat a Naturlàndia. L’entitat ecologista ha denunciat que les instal·lacions del parc temàtic no són les adients perquè aquests animals hi visquin. Per això, ha reclamat al Govern que avaluï la possibilitat d’intervenir per traslladar els plantígrads a un altre indret, on estiguin en millors condicions.

Mitjançant un escrit a les xarxes socials, l’entitat ecologista admet que es tracta d’una situació que els genera dos sentiments confrontats. Per un costat, “ens alegrem dels nous naixement dins d'una espècie en perill d'extinció”, ja que “és una esperança” per al futur d’aquests animals i perquè “les generacions futures la pugui conèixer i gaudir”. Per l'altre costat, lamenten que ho hagin fet “dins unes instal·lacions privades que es dediquen a explotar-los econòmicament exhibint-los a turistes”.

L'entitat demana que, a l'espera de trobar-los un nou lloc on viure, s'elabori un pla per millorar les instal·lacions i que Naturlàndia l'hagi d'aplicar d'immediat

Des d’Apapma es posa en relleu que el parc no està “preparat” per acollir aquests nous exemplars. I és que, apunten, les infraestructures de Naturlàndia són “insuficients i deficitàries”. De fet, recorden els fets ocorreguts fa uns anys quan l’os Torb va escapar i va acabar sent abatut per un dels guardes. “El dia d'avui, encara, només s'està demanat responsabilitats a qui va estrènyer al gallet, però no a la resta de culpables o responsables”, denuncien.

Per això, l’entitat animalista exigeix “la intervenció de l’administració general per avaluar la possibilitat de trobar un futur millor a aquests ossos lluny de Naturlàndia”. Com a possible alternativa, apunten alguna “reserva natural amb una gestió ètica i a ser possible orientada a la reintroducció en la natura”. Admeten, però, que ara és una opció complicada perquè Andorra no pertany a la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres i, de fet, comenten que “potser és el moment d'entrar a formar-hi part”.

Mentre es fa aquesta avaluació, Apapma demana que experts en l’os, independents, elaborin un pla d’instal·lacions i d’actuacions per a assegurar el benestar dels exemplars. Aquest treball hauria d’estar liderat per l’administració i les associacions de protecció del medi ambient i pagat per Naturlàndia, que un cop el tingui haurà d’implementar-lo en el termini de temps més curt possible.

Els quatre cadells amb la seva mare.

Relacionat

Neixen quatre cries d’ós bru al parc d’animals de Naturlandia

Comentaris (1)

Trending