Apapma alerta que els despreniments al ‘nou camí’ de la Ruta del Ferro poden no ser puntuals

Per al col·lectiu ecologista, el material amb el qual es va adobar el terreny a la zona de Llorts no és inert per molt que el ministeri de Medi Ambient defensi l’actuació

El tram esfondrat aquest dijous.
El tram esfondrat aquest dijous. apapma

L’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient (Apapma) està especialment amatent per veure l’evolució del ‘nou camí’ de la Ruta del Ferro, a Ordino, i especialment al tram de Llorts on el comú hi va col·locar materials procedents d’un eixamplament de la carretera general. Un despreniment hagut aquest dijous, més un altre que hi va haver tot just quan es col·locaven els materials, fa portar mals presagis al col·lectiu ecologista.

De fet, els responsables de l’associació temen que el fet que al seu dia passessin per la zona camions que probablement pesaven més del que la pista forestal, la via o com se li vulgui dir, podia suportar, podria explicar ara aquests despreniments. Apapma, alhora, continua sent molt crítica amb els materials que s’han fet servir. Malgrat que tant el comú com el ministeri de Medi Ambient asseguren que els productes abocats no són contaminants perquè són inerts, el col·lectiu ecologista no hi dóna cap credibilitat.

Tenen clar, assegurem fonts d’Apapma, que el fet de dir que es tracta de materials inerts “és fals”. “De tots és sabut que les carreretes són contaminants, però s'accepta com a mal menor vist que les alternatives són o molt més cares o difícils d'implementar, o perquè hores d’ara encara no es té el coneixement suficient”. En qualsevol cas, “de cap manera és un material adient per un camí com aquest. Dubtem que aconsegueixin ser reserva de la biosfera amb actuacions com aquestes, que estan únicament portades per motius econòmics”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending