Els animalistes ‘celebren’ que Naturlandia tanqui el parc però es mostren cautelosos

L’ecoparc lauredià manté contacte amb col·lectius com Apapma o Laika per implicar-los en la reformulació de la proposta naturalista que es pugui arribar a mantenir a la Rabassa

Dos dels ossos de Naturlandia, que aviat n'haurien de marxar.
Dos dels ossos de Naturlandia, que aviat n'haurien de marxar. NATURLANDIA

Els animalistes ‘celebren’ que Naturlandia hagi pres definitivament la decisió de tancar el parc d’animals i, com a mínim, treure els depredadors del pla de Conangle. No obstant això, les diferents associacions i col·lectius consultats es mantenen cautelosos i expectants. Volen veure, en algun cas, com es du a terme el procés de clausura i, en altres, es manté la discreció pròpia d’estar implicats en la qüestió.

La direcció actual de Naturlandia no creu en el parc d’animals tal i com ha estat muntat fins ara. I aquest dilluns, en el marc de la investigació oberta en relació amb la mort d’un llop, les fonts de l’equipament lauredià consultades ja van deixar clar que més enllà de l’incident puntual la decisió està presa. Una altra cosa és com s’acaba d’implementar. En això, també des de Naturlandia s’ha admès que es mantenen contactes al país amb associacions -Apapma o Laika en serien dos exemples- i també hi ha converses amb ONGs estrangeres per buscar una destinació per als depredadors.

Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu.

Relacionat

El llop de Naturlandia feia setmanes que era mort

Amb els col·lectius animalistes estatals, Naturlandia estaria analitzant la reconversió de l’actual parc d’animals en una proposta molt més naturalista i integrada realment a l’entorn original. No obstant això, les associacions implicades prefereixen mantenir-se cautelosos per veure com s’acaba gestionant tot i s’estimen més no donar detalls per tal de no afectar el procés, la reconversió. D’altres col·lectius animalistes no implicats en les converses amb l’ecoparc lauredià afirmen que “estarem vigilants perquè treguin el màxim d'animals possibles i el portin a llocs adequats”.

Comentaris (1)

Trending