Andorra s’adhereix a la declaració sobre boscos i l’ús del sòl

Emplaça als Estats a reforçar la protecció, accelerar la reforestació, augmentar el finançament i la inversió, a compartir accions en favor de la producció i consum sostenibles i a donar suport a les comunitats locals i propietaris de terra

Carles Jordana i Marc Rossell, aquest dimarts a la COP26.
Carles Jordana i Marc Rossell, aquest dimarts a la COP26. SFGA

Andorra s'ha adherit a la Declaració sobre boscos i l'ús del sòl que ha impulsat la presidència anglesa en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP26, que s'està celebrant a Glasgow. Un text que encoratja als Estats, de manera col·lectiva, a reforçar els compromisos en matèria de protecció dels boscos i accelerar la reforestació, augmentar el finançament i la inversió, a compartir accions en favor de la producció i consum sostenibles i a donar suport a les comunitats locals i propietaris de terra.

L'objectiu de la Declaració, de caràcter voluntari i no vinculant, a la qual s’han adherit més de 100 països, és aprofitar l'impuls de la COP26 per reiterar els compromisos existents sobre la matèria i avançar des del multilateralisme en la protecció i la restauració dels ecosistemes naturals, pas imprescindible per mitigar els efectes del canvi climàtic.

En la seva declaració telemàtica, el cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat la importància dels boscos Andorra ja que representen el 40 per cent de la superfície del territori del país. Tal com ha expressat, els boscos "formen part de la nostra història i de la nostra identitat". En aquest sentit, també ha assenyalat la importància de protegir aquests espais naturals perquè són "essencials per a la biodiversitat i són el nucli de models de desenvolupament sostenible".

La delegació andorrana, representada per l'ambaixador del Principat d'Andorra al Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i a la República d'Irlanda, Carles Jordana, i el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, també ha participat en l'acte sobre el Compromís global del metà, coorganitzat per Estats-Units i la Unió Europea, on ha donat suport a l'objectiu de reduir conjuntament un 30% el 2030 amb relació al 2020. Aquest compromís internacional adoptat per un centenar de països permetrà accelerar la reducció efectiva de gasos d'efecte hivernacle

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, participarà en la reunió d'Alt Nivell per a Ministres de Medi Ambient, entre el 9 i l'11 de novembre. Durant la seva estada a Glasgow exposarà, en la declaració nacional, quins són els avenços duts a terme per Andorra per a lluitar contra el canvi climàtic així com les accions que s'han implementat fruit d'aquest compromís.

Tal com ja va informar el Govern el passat divendres, Xavier Espot, ha cancel·lat la seva presència en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP26, a Glasgow, prevista per l'1 i el 2 de novembre, després que les autoritats sanitàries determinessin que el Gabinet Ministerial romangués en vigilància passiva pel contacte amb un positiu en Covid-19. D'aquesta manera, bona part de l'equip de Govern, inclòs el cap de Govern, haurà de limitar les interaccions socials, evitar els llocs especialment concorreguts i les reunions de llarga durada en espais tancats, així com extremar les mesures de prevenció fins que acabi el període de vigilància.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending