El 100% dels centres públics formen part del programa Escola Verda

Aquest dilluns s'han lliurat a l'Auditori Rocafort, dinou guardons d'un projecte que ja compta amb 10.682 alumnes

Comentaris

Els premiats aquest dilluns amb autoritats, membres de Govern i representants polítics.
Els premiats aquest dilluns amb autoritats, membres de Govern i representants polítics. SFGA / C.Esteve

Totes els col·legis públics s'han adherit al projecte Escola Verda. Així ho ha anunciat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó durant el lliurament dels guardons als centres educatius en un acte que s'ha fet aquest dilluns a l'Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria. El projecte es va crear fa dos anys amb la implicació dels ministeris d'Educació i de Medi Ambient i arriba a 10.682 alumnes.

L'objectiu del projecte Escola Verda és crear consciència de l'educació en la sosteniblitat a nivell d'infància. L'assoliment del cent per cent d'escoles amb 10.682 alumnes, assegurarà segons Sílvia Calvó "la continuïtat" en el seu objectiu d'esdevenir un punt de trobada i intercanvi de les idees, iniciatives i accions ambientals que es porten a terme als centres escolars d’Andorra i que impliquen tota la comunitat educativa amb l’objectiu de formar ciutadans en la conservació i la millora del medi ambient.

Durant aquest curs 2020-21, s’han afegit al projecte 10 nous centres educatius: École Primaire Française d’Encamp; École Primaire Française d’Ordino; École Primaire Française de La Massana; École Maternelle Française d’Andorra la Vella; École Élémentaire Française d’Andorra la Vella; École Primaire Française de Santa Coloma; École Primaire Française de Sant Julià de Lòria; École Maternelle Française d’Escaldes-Engordany; École Élémentaire Française d’Escaldes- Engordany i Agora International School Andorra. Només queda un centre educatiu del país per adherir-se al projecte.

Calvó i la ministra d''Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla s’han congratulat d’haver pogut assolir aquest ambiciós objectiu que permet impulsar les bones pràctiques ambientals a l’escola. “Els joves són part importantíssima en la lluita contra el canvi climàtic per això els tenim en compte en totes les decisions i és essencial que estiguin sensibilitzats amb la temàtica des de ben petits”, ha ressaltat Calvó. “Treballar la consciència ecològica des de ben petits és molt important per crear hàbits i que no ho vegin com una cosa extraordinària”, ha apuntat Vilarrubla, que també ha explicat que ara que s’ha assolit l’objectiu cal seguir treballant per ampliar els requisits mínims perquè els centres puguin mantenir el guardó.

Per esdevenir una escola verda els centres han de passar per cinc fases, com conèixer l’estat ambiental del centre i les motivacions de la comunitat educativa, establir els objectius i les línies d’actuació que l’escola creu necessari treballar per millorar la seva ambientalització o dissenyar i programar accions de treball a curt i mitjà termini.

Aquest dilluns i en un acte a l'Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria, s'han lliurat 19 guardons, a diversos centres dels tres sistemes educatius per als projectes impulsats durant el curs 2020-21 que reconeixen la continuïtat del compromís d’aquestes escoles amb el projecte.          

Comentaris

Trending