L’1 de maig arriba amb una intensa nevada a partir dels 1.700 metres

Moltes zones del país, entre elles el Pas de la Casa, s’han despertat amb un escenari més propi de ple hivern, amb fins a 20 centímetres nous a les cotes més altes

https://www.youtube.com/watch?v=h2CX2UmzhNs

Maig ha arribat a Andorra ben carregat de neu. Les precipitacions han afectat tot el país des de divendres a la tarda i en cotes baixes han estat de pluja. A partir dels 1.700 metres, però, ha estat de neu i això ha fet que a moltes zones del país s’hagin aixecat amb escenes més pròpies de gener o febrer. Això ha provocat que l’ús d’equipaments sigui necessari a diversos punts de la xarxa viària.

Des de divendres a la tarda, el pas d’un front ha provocat precipitacions generalitzades a tot el país que encara s’han d’allargar durant bona part d’aquest Primer de Maig. Això, combinat amb la baixada de les temperatures, ha provocat que la pluja es transformi en neu a les cotes altes. Per damunt dels 2.000 metres, s’han comptabilitzat, fins ara, 20 centímetres.

En menys quantitat també han quedat emblanquinades altres zones del país, com ara el Tarter. Les escenes al Pas de la Casa són més pròpies de ple hivern que no pas de mitjans primavera.

Això també ha afectat la xarxa viària. Durant una bona estona, han estat necessàries les cadenes a la general 2 a partir de Soldeu. Ara la situació ha millorat i només cal portar-les per creuar el port d’Envalira o anar cap a França. També es demanen a la general 3 per accedir a Arcalís i a la CG-4 a partir de Pal.

E0M7HECXoAEn6Ve

Etiquetes

Comentaris

Trending