Medi Ambient paga ara factures de proveïdors emeses el juny de l’any passat

Subministradors de materials i de serveis lamenten el retard amb què cobren d’alguns departament de l’administració

-
-
El departament de Medi Ambient està abonant, a dia d’avui, factures emeses per proveïdors de serveis i materials el juny de l’any passat. Cert que també està pagant compres posteriors, però diversos subministradors de l’administració tornen a queixar-se del retard amb què es paga en algunes àrees. Medi Ambient i Cultura encapçalarien aquest malaurat rànquing. Els empresaris afectats lamenten el feixuc circuit pel qual han de passar les factures i la deixadesa amb què molts cops s’afronta la seva validació, que és realment el que encalla el procés.

A Medi Ambient, que és el cas que han exemplificat alguns dels proveïdors afectats -normalment no es tracta de grans quantitats, però sí prou sensibles o significatives per als subministradors que han emès les factures, s’estan abonant ara pagaments de fa més d’un any referent a la compra de material, a la contractació d’alguns serveis informàtics puntuals o factures emeses per agències de viatges. Asseguren les fonts que no és una qüestió puntual sinó que en molts departaments el retard s’ha convertit en crònic.

A Cultura hi ha pendents abonaments, també, del primer quadrimestre d’aquest any. A vegades els proveïdors es troben que cobren factures emeses posteriorment a d’altres que resten pendents. I no és res més que l’exemplificació pràctica d’una manera de fer, d’uns protocols extremadament lents. O, també, dit d’una altra manera, que la satisfacció de les factures de molts proveïdors no formen part de les prioritats dels responsables departamentals que han de validar aquests processos i cinquanta mil més.

En el cas de Medi Ambient, asseguren les fonts, el fet que els darrers temps s’hagi reforçat l’àrea d’administració amb dues persones provinents del servei d’ocupació fa que s’estigui agilitant aquesta qüestió. El problema vindrà quan aquestes dues persones finalitzaran la seva relació contractual amb l’administració emmarcada en un programa específic que té una durada determinada i no renovable. Aquestes persones, que perceben el salari mínim, s’estan convertint en els substituts de facto i habitual de les places vacants, tot assumint més responsabilitats de la que els pertoca.

Les factures passen un circuit feixuc de validacions dins mateix del propi departament que ha requerit els materials o serveis contractats i, després, han de passar l’aprovació de l’àrea de finances encarregada a l’efecte. Molts cops, diuen les fonts, si en un punt del procés es requereix més informació sobre una de les factures, sobre algun dels pagaments, i el document fa marxa enrere, acaba colgat en una muntanya de papers. Això per no dir, o justament per culpa d’aquesta marxa enrere i colgament posterior, que els proveïdors més sovint del que caldria són requerits a aportar paperassa que ja havia estat tramitada amb anterioritat.

Comentaris (1)

Trending