MásMóvil cobra 6.850 euros a un usuari per consum de dades a Andorra

L'afectat va estar tres dies al Principat i l'organització de consumidors espanyola ha aconseguit que la companyia li retorni l'import que superi el límit establert per la llei

-
-
La companyia MásMóvil va cobrar 6.850 euros a un usuari que va estar a Andorra des del 29 de desembre de 2019 fins a l'1 de gener de 2019. Així ho recull el digital 'Fuenlabradanoticias.com'. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) espanyola ha aconseguit a través del seu servei de mediació que MásMóvil torni al client la quantitat cobrada de més pel consum de dades en itinerància a Andorra i que supera el límit establert per la llei. 

A l'usuari li va sortir cara la seva estada de tres dies al Principat, en la qual va utilitzar el mòbil segons el seu consum habitual: consulta de notícies, missatgeria de WhatsApp o accés al servei de geolocalització de manera esporàdica. La factura de la companyia, però, en cap cas li especificava els detalls del càrrec ni a quines aplicacions o usos concrets feien referència les tarifes aplicades.

D'acord amb l'article 15 del reglament de la Unió Europea núm.531/2012 del Parlament Europeu i del Consell de 13 de juny de 2012 relatiu a la itinerància en les xarxes públiques de comunicacions mòbils a la UE, les companyies han d'aplicar per defecte un límit de volum, que és d'aproximadament 50 euros per període de facturació mensual (sense IVA) i que s'aplica a tots els clients que no hagin optat per un altre límit. També es regula la necessitat que l'usuari presti prèviament el seu consentiment per ampliar la prestació del servei, la qual cosa segons explica el digital l'usuari no la va realitzar en cap moment.

De manera que, el proveïdor d'itinerància hauria d'haver informat el client i fer efectiva de manera immediata la suspensió del servei i no carregar en compte al client. No obstant això, la companyia no va enviar el missatge amb la informació de la suspensió del servei fins al dia 30 de desembre a la tarda i, fins aquell moment, MásMóvil va seguir facturant les dades al client. Davant d'aquesta situació, l'usuari va reclamar a través de l'OCU que, mitjançant el seu servei de mediació, ha aconseguit que MásMóvil, tot i considerar que les connexions en itinerància cobrades són correctes i han estat realitzades, hagi estimat la reclamació i retorni al client l'import que supera el límit establert per llei de 50 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending