Martínez Benazet diu que Andorra pot acollir pacients de l'Arieja i l'Alt Urgell

El ministre de Salut anuncia que es farà si la pressió del sistema sanitari segueix baixant

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat aquest dimarts a la disposició d'Andorra per acollir casos de l'Arieja i l'Alt Urgell si la pressió sobre el sistema andorrà continua baixant i les zones veïnes ho necessiten. També ha explicat que les autoritats franceses han posat a disposició d'Andorra, a més de l'hospital de Foix, el d'Acs-dels-Tèrmes.

El ministre ha mostrat l'agraïment al sistema de salut francès per l'oferiment d'espais d'hospitalització en cas que Andorra ho necessiti. Ha indicat que l'oferiment és recíproc. Diu que ja ha parlat amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega i amb la consellera de Salut del govern català, Alba Vergés.

En relació a l'inici de la venda de mascaretes a les farmàcies, el ministre ha demanat que que no es facin cues a les portes de les farmàcies, "que aprofitem els desplaçaments a fer la compra. Les persones confinades no necessiten mascaretes encara. Anem a la farmàcia de forma ordenada i progressiva".

Malgrat això, durant les primeres hores de venda s'han registrat cues als diversos establiments del país. Les farmàcies porten un registre de les mascaretes que venen per evitar que hi hagi persones que en comprin més de les que necessiten, segons ha indicat el ministre. "Amb dos mascaretes per persona n'hi ha prou. Poden durar molts dies", ha afegit.

 

 

 

 

 

Comentaris (4)

Trending