Marsol haurà de buscar recanvi per a la secretaria general

Jordi Puy, com en el cas de la cap d’àrea de Promoció Turística i Comercial, Eva Roma, deixa un càrrec estratègic al comú d’Andorra la Vella per motius personals

Jordi Puy, al centre, repassa un àlbum de fotos de recull del mandat entre Conxita Marsol, Josep Antoni Cortés i Mònica Codina durant la darrera sessió de consell.
Jordi Puy, al centre, repassa un àlbum de fotos de recull del mandat entre Conxita Marsol, Josep Antoni Cortés i Mònica Codina durant la darrera sessió de consell.
La recentment reelegida cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no només haurà de refer el seu equip polític amb els nous consellers electes sinó que també haurà de buscar recanvis per a llocs claus en l’engranatge de càrrecs de confiança o alts comandaments de l’administració comunal. El secretari general Jordi Puy ha desestimat la proposta per continuar en un càrrec de vital transcendència en l’organització de la corporació. També plega la cap d’àrea de Promoció Turística i Comercial, Eva Roma. En tots dos casos hi ha motius personals que res no tenen a veure amb l’evolució del darrer mandat.

Marsol ja treballa per trobar el recanvi de tots dos. Tant Puy, com encara abans Roma, ja han deixat clara la seva voluntat de no continuar i les respectives decisions ja s’han comunicat de manera ferma i definitiva. Fonts comunals han assegurat que el relleu de Roma sembla que estaria força ben encarat mentre res no se sap en relació a la persona que haurà d’assumir les funcions de fedatari públic comunal. Mentrestant, es preveu que una altra figura clau en l’engranatge de qualsevol administració, la de l’interventor, continua essent exercida per Joan Obiols.

Puy té tres titulacions universitàries diferents: Dret, ciències mediambientals i periodisme. Va aterrar al comú d’Andorra la Vella de bracet de Conxita Marsol. L’actual cònsol va coincidir uns mesos amb Puy al Consell General. El jurista encampadà era secretari general adjunt de la cambra parlamentària i Marsol hi va accedir en els comicis de la primavera del 2015. Per tant, va obtenir escó parlamentari i van treballar un temps plegats abans que la política renunciés per concórrer a les comunals del desembre d’aquell any. Una vegada escollida cònsol, va reclutar Jordi Puy per exercir les tasques de secretari general al comú.

La intenció de la pròpia Marsol, amb qui Puy hauria treballat amb prou bona connexió segons les fonts consultades, hauria estat renovar el jurista per aquest proper mandat. Sense que hi hagi hagut cap diferència ni cap anomalia, ben al contrari segons han remarcat les fonts, Puy s’hauria estimat més deixar el servei públic, per al qual sentiria una més que notable atracció, per fer-se càrrec dels negocis familiars. També lligat amb el projecte vital personal causaria baixa Eva Roma, amb una trajectòria molt més llarga que Puy a l’administració comunal d’Andorra la Vella.

 

Comentaris

Trending