Marsol anuncia un principi d'acord per a la construcció de pisos a preu regulat

Els edificis serien propietat del Govern, que marcaria les condicions tot i que el comú aportarà els terrenys

El comú d'Andorra la Vella ha celebrat aquest dijous la sessió on ha aprovat el pressupost.
El comú d'Andorra la Vella ha celebrat aquest dijous la sessió on ha aprovat el pressupost.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha anunciat durant la sessió de comú d'aquest dijous la intenció de fer un acord amb el Govern construir pisos a preu regulat. Els immobles serien propietat de Govern, però en el moment que es deixessin de fer servir  per a  aquest ús passarien a mans de la corporació. En aquest sentit, l'acord contemplaria la cessió gratuïta d'un dels terrenys propietat del comú, tot i que encara està per definir la ubicació, els aspectes més concrets de la negociació o el termini en el qual els habitatges ja es podrien posar en lloguer.

Després de la sessió de comú, el cònsol menor de la capital, David Astrié ha explicat que "hi ha un acord d'intencions amb el Govern per poder cedir un terreny on es pugui construir una sèrie d'habitatges a preu regulat. Les converses estan molt avançades".

El terreny encara està per tancar i hi ha diferents opcions que estan molt repartides per la parròquia. Una altra fórmula que s'està estudiant és la concessió a un privat perquè pugui construir habitatges de preu regulat i que aquests habitatges passessin a ser part del comú després de 30 anys.

Astrié ha afegit que l'acord amb el Govern es pot tancar en breu. Marsol ha confirmat "que hem d'esperar una mica però no massa". La cònsol major ha recordat que era un tema que portaven al programa electoral i que volen complir el més aviat possible.

Marsol no ha volgut referir-se al terme "habitatge social" i ha preferit utilitzar el d'us regulat. "És un habitatge per persones amb salaris baixos. La parròquia d'Andorra la Vella és on els preus de l'habitatge són més alts perquè som el centre. Nosaltres posarem el terreny i les condicions les marcarà el Govern. Farem la cessió de manera gratuïta perquè entenem que és una necessitat per a la parròquia".

Comentaris (4)

Trending