Marge fins a final de mes perquè la CASS i el demandant dels 15 milions es posin d’acord

El jutjat d’instrucció de Madrid que ha rebut la reclamació de l’exassessor de la parapública no començarà a analitzar el cas fins que no es confirmi que no hi ha entesa extrajudicial possible

-
-
La titular del jutjat d’instrucció de Madrid que fa uns mesos va rebre la demanda de José Manuel Rodríguez, l’empresari que a la dècada del 1990 es va convertir en assessor d’inversions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) a petició d’Antoni Ubach, ha donat de marge fins al 31 d’aquest mes perquè les dues parts arribin a un acord per tancar les seves diferències. Sinó es dóna aquest pacte, que difícilment es donarà, serà a partir de llavors quan formalment es posi en marxa la instrucció de la demanda civil.

Rodríguez reclama a la CASS uns 15 milions d’euros per les comissions dels assessoraments que al seu dia, manté l’empresari, ara ja de 70 anys, li hauria quedat a deure la Seguretat Social andorrana. Aquesta quantitat inclouria els interessos. La reclamació es fa abans que prescrigui el seu dret de petició i després que tots aquells processos penals instats per la CASS contra l’empresari, a qui entre altres coses va acusar d’estafa, no portessin mai una condemna. Les denúncies que la parapública va interposar al Principat no van tirar endavant mai amb la presència de qui era el màxim responsable de la societat Collins, que feia d’intermediària de moltes de les inversions de la CASS d’Ubach a Espanya i en d’altres països.

Segons les diverses fonts consultades, difícilment hi haurà cap entesa extrajudicial. La CASS no està disposada a abonar ni un cèntim d’euro a un home que acusa de ser, en part, el generador del forat que va patir la parapública en el temps que hi va haver Ubach, condemnat al seu dia, al capdavant de l’entitat. I Rodríguez, amb tot d’absolucions sota el braç, creu fermament que té tot el dret a percebre aquells muntants que al seu dia es van acordar. Així les coses, l’empresari no té cap intenció d’arribar a cap acord perquè la CASS, segons les fonts, no li ha fet cap proposta. 

Al contrari, ja fa un temps, la parapública va respondre a la demanda amb una reconvenció. És a dir, va defensar-se amb un atac. Advertint que era Rodríguez qui havia causat un perjudici a la CASS i que seria l’empresari qui hauria d’abonar una indemnització a la parapública. Per tant, tot fa pensar que a partir d’ara s’iniciarà la instrucció pròpiament dita de la demanda i que el procés pot anar per llarg, com ja han anat els altres procediments que es van substanciar davant la Justícia espanyola.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending