Marc Casal i Sandra Balcon podrien agafar les regnes de DA a Canillo

Els dos cònsols actuals ja han esgotat el límit màxim de dos mandats consecutius i la formació que fa anys que controla el comú s’ha de renovar de manera profunda

-
-

Ni Josep Mandicó ni David Palmitjavila no poden repetir com a candidats a liderar el comú de Canillo. Tots dos han esgotat el límit màxim de dos mandats consecutius com a cònsols i, per tant, l’equip de Demòcrates per Andorra (DA) en la primera parròquia per ordre institucional del país s’haurà de renovar de manera profunda. En aquest marc, i encara que és molt aviat i és una parell de ball encara incipient, apareixen com a alternativa plausible els noms de Marc Casal i Sandra Balcon.

Tots dos tenen una experiència comunal notable. De fet, Casal és actualment un dels homes forts de la corporació. Conseller major, és el responsable de Finances i dirigeix tots els processos relacionats amb la innovació dels processos informàtics, incorporant les noves tecnologies en molts dels tràmits per als quals fins ara calia desplaçar-se físicament fins a casa comuna. Balcon ha estat consellera comunal en dues ocasions, del 2004 al 2007 i del 2012 al 2015. Ha estat habitualment vinculada a qüestions culturals i socials.

Casal ja va aparèixer en les travesses per formar part de la candidatura de DA en les passades eleccions generals, però el seu nom no va acabar de reeixir ni tampoc l’actual conseller major comunal estava disposat a concórrer als comicis. Les fonts consultades han assegurat que el responsable de les Finances canillenques ja s’estaria reservant per assumir més responsabilitats, si escau, en vista a les eleccions del mes de desembre. Balcon, al seu torn, seria una persona de la confiança de l’actual cònsol major, Josep Mandicó, amb qui departeix sovint.

Tots dos, Casal i Balcon, haurien de liderar una renovació important en l’equip comunal, com a mínim, i d’entrada, en la candidatura. Es preveu que aquest any sí que hi haurà almenys una segona llista per fer competència a DA. L’entorn liberal canillenc que no havia ja confluït en el projecte demòcrata, no serien gens propers ni a la direcció liberal estatal (de fet, per a les generals, Jordi Gallardo i companyia ja van tenir moltes dificultats per trobar candidats) ni tampoc estarien en la línia de la majoria comunal dels darrers anys, d’aquí que difícilment hi pugui haver cap pacte. Una altra cosa és que ‘nouvinguts’ liberals se sumin al projecte comunal demòcrata. 

El que és clar, segons les fonts consultades, que durant aquest estiu es faran alguns contactes oficiosos i que a partir del setembre s’iniciarà de veritat el procés per constituir, si reeixeix, un projecte alternatiu a DA on conflueixin persones de diferents sensibilitats i aparent ideologia. Les fonts consultades han assegurat que ja sols el fet que hi hagi una oposició suposarà donar un pas molt important per a Canillo, vist que l’absència de control polític a la corporació encara ara fa que hi hagi molts clars obscurs sobre la gestió duta a terme.

Comentaris (4)

Trending