Malestar sindical amb Ubach i Torra per una ‘negociació ad hoc’ amb els ministrables liberals

El secretari general de l’USd’A i el president de l’ABA van mantenir una trobada dilluns a la seu de Liberals amb l’ara titular de Presidència i Economia

Joan Torra i Gabriel Ubach converses a la sortida de la seu liberal, dilluns.
Joan Torra i Gabriel Ubach converses a la sortida de la seu liberal, dilluns.
La trobada que dilluns van mantenir el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, i tresorer de la mateixa organització i alhora president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, amb, com a mínim el president liberal i des d’avui ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, no s’ha posat gens bé entre la majoria dels representants sindicals de l’administració. Especialment perquè hi anessin pel seu compt i, ja no sense consensuar res, sinó ni tan sols comunicar la reunió.

La trobada es va produir dilluns a la tarda a la seu liberal, just abans que la formació celebrés una executiva en què havia de validar els noms proposats pel partit per ocupar les quatre cadires ministerials que els pertocava en virtut del pacte de Govern i l’executiu de coalició. Malgrat que no era oficial, ja era clar llavors que Gallardo, amb qui s’haurien reunit, seria el número 2 del Govern. També estava clar que la formació liderarà el departament de Funció Pública, amb Judith Pallarès al capdavant, que també era al local però que no consta que participés en la reunió.

Ubach i Torra haurien reconegut l’existència de la trobada durant una reunió, aquest dimarts, amb els representants sindicals d’altres col·lectius uniformats. Algun dels presents hauria, sinó retret, sí mostrat el seu malestar pel fet que els dos dirigents sindicals tiressin pel recte i fins i tot abans de la configuració del nou executiu ja s’haguessin fet contactes. El responsable de l’USd’A i de l’ABA haurien recordat a la resta de presents que també durant la campanya electoral cadascun dels sindicats, individualment o per parelles, s’havien reunit amb dirigents polítics, amb candidats. La resta de presents van recordar-los que no era ben bé el mateix.

Els màxims responsables de l’USd’A i l’ABA haurien recordat a Gallardo els seus compromisos preelectorals i la voluntat liberal de modificar la llei de la Funció Pública d’una manera notable. Ubach i Torra haurien deixat dit al nou ministre que esperen que compleixi amb les seves promeses, i consideren que aquesta petició és del tot legítima i no hauria de comportar cap neguit ni malestar a la resta de col·lectius. En general, des dels sindicats es vol donar un marge de confiança als nous rectors de la Funció Pública, malgrat que també hi ha força escepticisme després de comprovar les divergències ja sorgides entre Espot i alguns dirigents liberals després de la sentència del Tribunal Constitucional.

Comentaris (1)

Trending