Malestar al comú d’Escaldes amb suposats edictes a mida per convertir en funcionaris càrrecs de confiança

El primer concurs que està aixecant moltes suspicàcies és el convocat per cobrir la plaça de cap de serveis, però es tem que abans no s’acabi l’any electoral n’hi haurà algun més

-
-
Treballadors del comú d’Escaldes estan d’allò més indignats en veure que a pocs mesos de les eleccions comunals s’està posar en marxa la maquinària per, suposadament, acontentar alguns càrrecs de l’estricta confiança dels cònsols. Hi ha malestar, no pas amb els presumptes beneficiats, sinó amb l’actuació política, que estaria dissenyant suposats edictes de places encarades perquè acabin sent ocupades per càrrecs actualment de confiança i, per tant, fora de la funció pública.

El primer concurs que estaria aixecant les suspicàcies dels funcionaris escaldencs seria el destinat a cobrir una plaça de cap de serveis. Com obliga la normativa, l’edicte primer va sortir de manera interna, “però es van donar els terminis mínims” i dilluns ja va esgotar el marge de temps perquè es presentessin candidats. En principi, segons les fonts, no es va presentar cap candidat i ara l’edicte s’haurà de convocar externament, que seria l’objectiu si el que es pretén és que l’actual director de serveis, un càrrec de confiança dels cònsols, pugui accedir a l’esmentat lloc.

Això és el que temen els treballadors comunals, als quals no els fa cap gràcia que també es puguin dissenyar llocs a mida per a d’altres càrrecs que durant aquest mandat han arribat al comú des de l’exterior, com podria ser l’actual director del servei de circulació, també una persona de la confiança dels cònsols que es va fitxar per intentar redreçar una situació enverinada a l’esmentat servei. “Quan un posa un càrrec de confiança nomena un coordinador o un director i marxa quan marxa el polític. No convoca edictes per fer caps i, per tant, nomenar nous funcionaris”, han lamentat les fonts.

Els consultats han assegurat que l’actual director de serveis, que es va incorporar al comú procedent de l’empresa privada l’estiu del 2016 sense cap experiència en la matèria ni tampoc experiència en la direcció d’equips (pot tenir per sota i sota la seva coordinació general, actualment, més de mig centenar de persones), ha anat fent tot un seguit de formacions per posar-se al dia igual com han fet la resta d’encarregats d’àrea. I ara, suposadament, l’edicte per cap de serveis recolliria exigències que el càrrec extern suposadament compleix.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending