Malestar a la CASS pel ‘conveni Font exprés’

L’ordre del dia de la reunió del consell d’administració inclou de sorpresa l’aprovació d’un nou acord amb la Clínica Sant Vicenç d’Enclar, de la qual és soci el principal candidat a presidir la parapública

-
-
Potser tot plegat acabarà en foc d’encenalls, però el malestar és evident en una bona part del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). De cop i volta, i sense que la majoria dels components de l’organisme de direcció en sabessin res, l’ordre del dia de la reunió que havia de servir per elegir un nou president -presidenta en aquest cas- inclou l’aprovació d’un nou conveni amb la Clínica Sant Vicenç d’Enclar. Això sí, en cap moment es va facilitar el text de l’acord perquè els qui l’han de votar -per bé o per mal-el poguessin analitzar.

L’establiment d’unes noves condicions de ‘finançament’ dels servis que presta l’esmentat centre sociosanitari intenta aplanar el camí d’un dels socis de la clínica, el metge Albert Font, cap a la presidència de la CASS. La ‘maniobra’ no ha agradat gens, i encara que es fa complicat predir quin serà el resultat de la votació, aquest dilluns alguns dels components del consell d’administració, en el marc d’una reunió sobre el fons de jubilació, haurien fet notar el seu malestar a l’encara president de la parapública, un Jean-Michel Rascagneres que aquest dimarts deixarà el càrrec malgrat que continuarà com a membre del consell.

El principal escull que tenien Font i els seus valedors per poder-lo designar, primer, membre del consell d’administració de la CASS i, després, proposar-lo com a president, era i és el conflicte d’interessos que eventualment podria tenir pel seu paper clau en la Clínica Sant Vicenç d’Enclar, un dels proveïdors de la parapública, de la sanitat andorrana. Fa anys, molts, que està sobre la taula la renegociació del conveni atès que l’esmentat centre tenia unes condicions molt diferents al d’altres equipaments de la mateixa naturalesa -tot i que les fonts consultades han deixat clar que el centre de Font i altres socis ofereix unes prestacions diferents i usualment superiors-. Teòricament, el conveni nou hauria de rebaixar l’aportació pública que s’ha fet fins ara.

Però els detalls no han transcendit. De fet, no han transcendit ni per a la majoria dels consellers de la CASS que n’han d’avalar, o no, la seva aprovació. Segons les fonts governamentals consultades, que haurien participat de les negociacions per a l’establiment del nou acord, aquest dilluns es va enviar un ordre del dia -se’n van fer diverses versions durant la jornada- que incloïa l’anàlisi i aprovació del nou conveni amb Sant Vicenç d’Enclar tot deixant clar que el text del conveni no s’annexava i que, en tot cas, ja s’annexaria més endavant.

Carla Guerrero serà elegida presidenta de l’ens de manera provisional, i sense que la farmacèutica tingui cap intenció de continuar més enllà d’unes setmanes

Les fonts consultades han assegurat que aquest fet no es va posar gens bé en diversos dels components del consell d’administració que, encara que no és gens clar quina posició adoptaran en la votació, sí que aquest dilluns van fer sentir el seu malestar alhora que haurien expressat dubtes que tanta pressa per poder facilitar, si és el cas, el camí de Font cap a la CASS no hagi acabat comportant un acord no prou bo a algunes condicions que mai no se sabran per fer encaixar les pretensions de totes les parts.

Més enllà del nou conveni amb la Clínica Sant Vicenç d’Enclar, també s’hauria de formalitzar l’elecció de Carla Guerrero com a nova presidenta de la CASS. En ser la única representant del Govern que no acaba mandat i davant la posició de Rascagneres de, sí o sí, abandonar la presidència abans de l’inici de la campanya electoral per a les comunals en les quals concorre com a número 2 d’En Comú per Encamp, s’ha buscat una solució provisional, de transició. Guerrero no té cap intenció de mantenir-se al càrrec més enllà d’unes setmanes. 

Quan arribin els altres tres membres governamentals (tot fa pensar que Albert Font i Jordi Cinca en seran dos; no se sap qui serà el tercer hores d’ara) hi tornarà a haver una nova reorganització en el consell d’administració. Guerrero hauria anunciat aquest dilluns que ella accepta el càrrec sols perquè Rascagneres es pugui alliberar però que no té cap intenció de ni tan sols percebre la remuneració com a tal (el president aproximadament cobra el doble que la resta de membres, 800 euros per uns 1.500 mensuals). Després de les eleccions comunals s’hauria de recomposar el consell de la CASS.

Etiquetes

Carla Guerrero en la foto oficial de la CASS.

Relacionat

Carla Guerrero podria no ser l’única candidata a presidir provisionalment la CASS

Comentaris

Trending