Macron concentra la visita en el divendres 13 i farà el discurs a la plaça del Poble a les 6 de la tarda

El president francès i Copríncep arribarà al Principat el dijous a la nit just per dormir a Soldeu i l’endemà fer una visita parroquial exprés durant el matí

-
-
El president francès i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, concentrarà la seva visita oficial al Principat en un sol dia. Serà el dia 13, un divendres, una jornada que acabarà sent ben atapeïda. El programa d’actes encara s’està treballant i hi pot haver canvis encara. De fet, dimecres passat el Govern va informar oficialment que la visita seria els dies 13 i 14 d’aquest mes. Hores d’ara, el que hi ha sobre la taula és una arribada nocturna el dijous 12 i un gran acte públic a la plaça del Poble a les 6 de la tarda del divendres.

Macron farà una visita exprés si s’acaba confirmant l’agenda amb la qual s’està treballant ara mateix. El dijous 12 no hi hauria cap acte públic i, com a molt, el Copríncep serà rebut per les principals autoritats andorranes de manera gairebé privada en l’hotel de Soldeu on farà nit. El president francès té intenció d’anar directe a Soldeu, on establirà el seu centre d’operacions i on farà nit i des d’on el divendres també té previst sortir de retorn a París.

Ara mateix, i si no hi torna a haver canvis, la previsió és que el divendres 13 faci una visita oficial al Consell General a les 11 del matí. A partir de llavors iniciarà un ‘tour’ parroquial d’allò més veloç. No s’ha definit (o l’Altaveu no ho ha pogut corroborar per ara) on farà una aturada per dinar. El que sembla clar és que l’acte públic central serà a la plaça del Poble, a Andorra la Vella, a les 6 de la tarda. Una vegada acabat aquest compareixença que s’espera massiva, la comitiva es tornarà a traslladar cap a Soldeu. 

A l’hotel Hermitage, on ja haurà fet nit anteriorment, es preveu que es faci el sopar oficial amb les autoritats del Principat. L’hora aproximada d’inici de l’àpat són 2/4 de 9 de la nit a tot estirar. Just acabar el sopar, Emmanuel Macron té previst marxar del Principat i tornar cap a l’Elisi.

Comentaris

Trending