L’USd’A rep diverses queixes de treballadors als quals l’empresa els vol descomptar vacances indegudament

La primera llei òmnibus, la única que actualment està vigent, només permet ‘jugar’ amb els períodes vacacions aquelles companyies que van cessar forçosament l’activitat

-
-
La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) està rebent nombroses queixes de treballadors als quals les seves empreses els estan aplicant el descompte de vacances per als mesos de març i abril, tot i que les empreses en qüestió no van veure forçada la suspensió de l’activitat. En aquest sentit, des de l’USd’A es lamenta que “hi ha molt espavilat” entre l’empresariat i es recorda que la primera llei òmnibus, que és la única que actualment està vigent, només permet descomptar dies de vacances en el cas que s’hagués cessat l’activitat de manera obligada per les disposicions legals derivades de la crisi del coronavirus.

Molts dels treballadors que haurien mostrat la seva queixa a l’organització sindical haurien fet menys hores de les que els tocava però no pas per una qüestió de disponibilitat seva ni de directrius governamentals, sinó per una suposada deficient organització de l’empresa. “La segona llei òmnibus -que es va aprovar al Consell dissabte passat però serà vigent fins al maig- sí que permet a totes les empreses la utilització de les vacances a raó de 50-50”, han recordat les fonts sindicals consultades. Però “la primera només ho permet a les empreses que haguessin cessat l’activitat”.

Comentaris (1)

Trending