L’USd’A recorda al Govern que “ha de triar entre la defensa de l’economia o la defensa de la salut de tots els ciutadans”

El primer secretari de l’organització sindical considera que es va tard en la presa de mesures que ajudin a aturar el contagi del coronavirus

-
-
“Hi ha dues maneres d’actuar: com el Regne Unit o com Espanya i Itàlia, tot i que no els acaba d’anar bé. El Govern ha de triar entre prioritzar l’economia o prioritzar la salut.” El primer secretari de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, assegura que l’executiu continua fent passos en fals, “donant pals de cec”. Ho afirma després de la reunió que els màxims responsables governamentals han fet aquest matí amb diversos representants empresarials i sindicals. Els portaveus de l’executiu haurien d’anunciar aquest vespre una nova bateria de mesures en relació amb l’afrontament de la situació global derivada del Covid-19.

Ubach ha reconegut que “estem davant d’una situació que no hem viscut mai” i també ha admès que les decisions adoptades pel Govern andorrà no defugen del que han anat fent altres països però, a parer seu, el que no es pot fer és permetre que continuïn “arribant per la frontera camions d’arena o que vuit o deu persones pugin cap al Pas en una sola furgoneta a treballar a l’obra. Si això el Govern ho pot justificar, que ho expliqui bé”. El sindicalista ha recordat que “una cosa és defensar les empreses i l’economia i, l’altra, la defensa de la salut de tots els ciutadans”.

“Parem les obres, les oficines, tots els llocs de treballs que no siguin essencials, cap a casa. El que es pugui fer via teletreball, endavant, la resta, aturat. Tothom cap a casa”, ha dit el primer secretari de l’USd’A, que explica que “el que hem d’evitar és el col·lapse del sistema sanitari” i amb els casos positius que ja s’han donat, “em sembla que ja anem tard”.

Ubach, que ha preferit no avançar cap de les mesures que hauria d’anunciar aquest vespre l’executiu, ha afirmat que “el Govern l’únic que té al cap són les empreses i qui pagarà què. Passem el coronavirus i després ja parlarem de tot. De moment, el que s’ha de fer són les exempcions fiscals que calgui i que els treballadors cobrin els seus salaris. Després ja parlarem de tot”.

Comentaris (3)

Trending