L’USd’A exigeix que s’imposin graelles laborals al sector privat per trencar la bretxa salarial entre gèneres

L’organització sindical assegura que la reclamació l’ha fet en nombroses ocasions però que, fins ara, el Govern i la majoria de DA l’ha fet “caure en sac foradat”

-
-
La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) exigeix al Govern que imposi per llei graelles laborals en el sector privat per, d’aquesta manera, acabar amb les bretxes salarials que hi ha entre gèneres. S’han d’"establir quins són els criteris que han de definir que cal per cada categoria independentment que siguis home o dona. I una vegada els criteris assolits, a tal posició tal remuneració sense possibilitats de discriminació salarial”.

Així ho remarca el secretari general de l’organització, Gabriel Ubach, en un comunicat que recorda que aquest funcionament, aquesta fórmula “fa molt temps que funciona a l’administració i funciona bé”. En el seu comunicat, l’USd’A explica que fa temps que reclama al Govern que acordi aquesta mesura, que “és valida per qualsevol dels oficis: ha de cobrar el mateix sigui home o dona un conductor amb carnet de primera, un cambrer, un cuiner, un jardiner, un periodista o l’ofici o professió que sigui. S’ha de valorar el lloc de treball per coneixements i actitud i no per si ets home o dona. Un policia cobra el mateix tant si és home com si és dona”.

El col·lectiu considera que és hora que els polítics amb capacitat de decisió efectiva “parlin menys i legislin més” de forma eficaç i immediata en benefici de la classe treballadora

L’USd’A remarca que “el salari ha de dependre del lloc que s’ocupi, mai per raó de sexe. És tan senzill com això”. L’organització ha fet pública aquesta petició, ja formulada en altres ocasions, una vegada ja han passat alguns dies de la jornada reivindicativa del Dia internacional de la Dona treballadora, en què les dones havien de tenir “tot el protagonisme”. Ubach lamenta que “una vegada més els nostres arguments cauen en sac foradat, al igual que ha passat amb el tema del lloguer de pisos, el codi de relacions laborals, les lleis dels convenis laborals, sindicals i de la Funció Pública”.

En el comunicat, el col·lectiu sindical s’adreça directament als parlamentaria demòcrates. “Senyors consellers i senyores conselleres de DA: no n’hi ha prou de dir que aquests temes us preocupen. Cal demostrar-ho i demostrar-ho amb fets i propostes que a curt termini puguin tenir un impacte real i immediat que doni resposta urgent a la ciutadania, i no plantejaments a llarg termini que l’únic que aconseguiran és allargar l’agonia de la classe treballadora andorrana sigui quin sigui el seu gènere”. I reclamen als dirigents governamentals i legislatius del Principat que deixin de “marejar la perdiu d’una vegada per sempre. Cal parlar menys i legislar més per tal de donar una resposta a totes les veus que es van alçar el passat 8 de març, i que tenen tot el nostre suport i la nostra solidaritat”.

 

Comentaris

Trending