L’Spartan Race s’ajorna i no tornarà els diners als inscrits que no puguin adaptar-se al canvi de data

La prova es passa del 13 i el 14 de juny al 5 i 6 de setembre però als participants que no puguin anar llavors només se’ls ofereix apuntar-los a una altra prova de l’organització

Una edició anterior de l'Spartan Race.
Una edició anterior de l'Spartan Race.

L’Spatan Race també s’ha vist afectada per la crisi del coronavirus. La cita d’Encamp, que havia de celebrar la seva cinquena edició, no es podrà fer tal com estava previst el cap de setmana del 13 i el 14 de juny. La prova, però, no s’anul·la, almenys, per ara. Es trasllada al setembre, en concret, als dies 5 i 6. La polèmica pot sorgir amb el fet que, per ara, als participants que no puguin anar per culpa del canvi de dates, només se’ls ofereix traslladar la inscripció a alguna altra prova, però no pas tornar els diners, fet que ja està generant rebombori a les xarxes socials.

Així ho ha comunicat l’organització de la prova mitjançant un comunicat fet públic a les xarxes socials. En l’escrit expliquen que “durant les darreres setmanes, hem estat observant i esperant que la situació actual millorés” però “no ha estat així” i “esdeveniments massius com el nostre s’han vist afectats”. Apunten que, per tant, “hem d’afrontar una situació totalment diferent i donar prioritat a resoldre els problemes de salut mundial als quals ens enfrontem com a societat”.

A més, recorden que el Govern té suspeses totes les activitats que apleguin més de mil persones. Per això, i amb l’objectiu de “mantenir sempre la salut i la seguretat dels participants com a prioritat principal”, s’opta per posposar l’Spartan Race. Així, en lloc del cap de setmana inicialment previst, el del 13 i 14 de juny, es fixa com a nova data el del 5 i 6 de setembre.

Els organitzadors indiquen que, per ara, no es plantegen l'opció de retornar els diners de la inscripció a qui no pugui assistir

L’organització manté la inscripció a tots els que ja l’haguessin formalitzat, sense que hagin de fer cap tràmit. De fet, les proves es faran en els mateixos horaris ja marcats. A aquells que, per culpa del canvi de data, no hi puguin assistir, se’ls dona només una opció que és participar en alguna altra prova de l’organització a celebrar durant el 2020. En canvi, no hi ha la possibilitat de demanar el retorn del cost de la inscripció.

Això ja ha generat algunes reaccions a les xarxes socials. Són diversos els internautes que critiquen que no hi hagi l’opció de recuperar els diners pagats. Des de l’organització s’apunta que, per ara, “en aquests moments les opcions que barallem són que hem ofert fins ara; lamentem no poder ampliar-les”.

L’Spartan Race se celebra a Encamp, concretament a la zona de Grau Roig, des del 2016. Cal recordar que, igual que amb l’Ultra Trail, la prova compta amb importants aportacions de diners públics. En aquest cas, tant del comú com d’Andorra Turisme.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending