López i Naudi creuen que hi ha hagut favors polítics en la llei que regula la carrera diplomàtica

La titular del ministeri d'Afers Exteriors nega les acusacions i també s'hi afegeix Gilbert Saboya qui manté que són "afirmacions desplaçades i injustes"

Comentaris

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, defensant el projecte de llei en la sessió del Consell General
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, defensant el projecte de llei en la sessió del Consell General
El conseller socialdemòcrata Pere López i el d'SDP-Progressistes, Victor Naudi consideren que la llei d'acció exterior i carrera diplomàtica s'ha fet a mida de polítics.  I així ho han manifestat en el debat de la llei d'aquest divendres al matí en el marc de la darrera sessió del Consell General. Malgrat aquestes crítiques d'haver fet una llei a mida, s'ha donat llum verda al projecte amb l'aprovació de 24 vots favorables. El conseller Victor Naudi hi ha votat en contra, mentre que el Partit Socialdemòcrata (PS) s'ha abstingut. 

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha defensat el projecte de llei, el qual fixa sis rangs professionals i regula qüestions com la mobilitat. A més, defineix uns serveis centrals al ministeri d'Exteriors, ambaixades i missions diplomàtiques i oficines consulars. Ubach ha explicat que el que és vol amb la llei és ordenar el ministeri i la diplomàcia del país, per tal de, per exemple, ajudar a fidelitzar el cos diplomàtic i poder crear una carrera professional. Així doncs, considera que és una llei "beneficiosa" pels treballadors d'Afers Exteriors i ha recordat que el ministeri és el que té el pressupost "més petit".

El Partit Socialdemòcrata (PS) s'ha abstingut de la votació del projecte de la llei perquè més enllà de considerar que no han tingut temps de treballar-la i d'introduir-hi esmenes, també ha explicat que "tenim dubtes de si en algun moment no s'ha legislat amb noms i cognoms o, fins i tot, en algun moment, per a noms propis". Una línia en la qual també s'hi ha afegit el conseller Victor Naudi, que ha considerat que no és una llei "adient" i per això hi ha votat en contra.

Davant de les acusacions d'haver fet una llei a mida tant la ministra Maria Ubach com el ministre d'Economia, Gilbert Saboya, han negat qualsevol favor polític en la llei. Saboya - que havia ocupat el ministeri durant 6 anys -  s'ha mostrat molt més contundent i ha lamentat les acusacions del López i Naudi, considerant que "unes afirmacions desplaçades i injustes".

Comentaris

Trending