El PS exigeix a Espot que cessi Torres si vol que el ‘no’ a l’heliport sigui “creïble”

El president del grup socialdemòcrata entén que el ministre “està determinat a tirar endavant” la infraestructura i recorda que al pressupost “té la partida per fer-ho”

El president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha comparegut a les instal·lacions del Consell.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha comparegut a les instal·lacions del Consell.

“Si el cap de Govern vol ser creïble amb el ‘no’ a l’heliport, ha de cessar el ministre Torres”. Així de contundent s’ha mostrat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, tot recordant el diferent criteri mostrat dijous passat per Xavier Espot i el titular d’Ordenament Territorial al Consell General durant el debat generat arran de la pregunta de control sobre el futur de la instal·lació. El líder del PS no ha dubtat en llençar un altre missatge en clau electoral: “Si fos escaldenc, tindria ben clar que no em puc fiar d’un partit que a aquests canvis de posicionament”.

López ha volgut recordar com es va produir la sessió de control del passat dijous. A la pregunta sobre l’heliport, ha remarcat, el ministre d’Ordenament, Jordi Torres Falcó, va fer “una resposta clara” on va parlar “idoneïtat del terreny”. A més, ha indicat, “té la partida per tirar-ho endavant” i “fa set o vuit anys que DA hi treballa, si sumem tot el que es va fer amb el Patapou, la Comella, i ara Tresoles”. Per això, considera “del tot inexplicable” que, després de la sessió, el cap de Govern anunciés que es renuncia a construir la instal·lació a Escaldes.

Davant d’això, per al conseller general del PS a un cap de l’executiu al qual “li falta lideratge en aquest i en altres temes” només li queda una opció: “Si vol ser creïble, ha de cessar Torres”, ja que “no pots tenir un ministre que discrepa de tu”. Per a López, el que va passar entre la resposta del titular d’Ordenament Territorial i les declaracions d’Espot després de la sessió és que “algú es va posar nerviós i va fer una trucada”.

Per això, i en un missatge que no ha amagat la intenció electoral, ha llençat una advertència als escaldencs. “No és fiable un partit que canvia tant de posicionament”, més amb un tema amb el qual “han gastat molts diners”. De fet, ha afirmat que “veig a Torres molt determinat a tirar endavant l’heliport”.
 Avís sobre les paperetes del vot judicial

El PS ha fet una piulada aquest matí on alertava que a la Batllia, on la gent fa dies que ja pot dipositar el vot judicial, s’han trobat paperetes enganxades. Des de la formació, es recorda que si en fer el recompte apareixen dues butlletes el sufragi es considera nul. López ha explicat que “ens ha arribat la informació via ciutadans” i que “considerem que és bo fer l’avís a qui està gestionant el vot judicial”. El conseller general socialdemòcrata ha assegurat que no tenen cap sospita d’irregularitats però que han preferit fer l’avís “per si es pot evitar qualsevol problema”.

Comentaris (2)

Trending