‘L’operació tornada de la Puríssima’ porta trànsit molt lent des de Santa Coloma i fins a la frontera

Malgrat que en algunes comunitats espanyoles aquest dilluns encara és festiu, a les més properes ja és laboral i el col·lapse en sentit sud als vials d’accés al Principat són notables

Imatges de quatre càmeres de Mobilitat en punts conflictius aquesta tarda de diumenge.
Imatges de quatre càmeres de Mobilitat en punts conflictius aquesta tarda de diumenge.
Set quilòmetres de trànsit lent o molt lent és el que hi hagut a primera hora d’aquesta tarda al Principat, de sortida cap a Espanya. Malgrat que en algunes comunitats de l’Estat espanyol aquest dilluns encara és festiu, en les zones més properes, i especialment a Catalunya, es tracta ja d’un dia feiner. En conseqüència, el gros de ‘l’operació tornada de la Puríssima’ (des de la perspectiva del turista, és clar) es du a terme aquest diumenge. La circulació ha estat complicada durant bona part de la tarda. Però passades les 6 s'ha anar reduint el nivell de col·lapse.

Des del punt del migdia, en què s’han començat a formar les primeres cues a tocar de la frontera, la situació s’ha anat fent cada vegada més difícil. I mentre l’eix viari del Principat s’omple de vehicles, els carrers i eixos comercials es buiden de persones. Per als establiments comercials, per al sector hoteler i les estacions d’esquí, és hora de fer balanç. Cert que molta gent s’ha traslladat fins a Andorra aquests tres dies; una altra cosa és l’impacte econòmic. A més, la disposició dels festius no ha permès que hi hagi hagut un pont real, sols un cap de setmana llarg.

Aquest diumenge, però, les dificultats són òbviament a la carretera. Des de Santa Coloma i fins a la frontera hi ha circulació molt lenta amb retencions. I més enllà de la sortida del país continuen els problemes. Especialment complicada des de bon matí és la situació a l’Eix del Llobregat, la via que tradicionalment agafen els vehicles que pretenen arribar a Barcelona i la seva zona metropolitana. A l’entorn de Berga, a més, una intensa boira matinal també ha dificultat la situació.

 

Comentaris

Trending