Llibertat provisional per a l’home que tenia setze plantes de marihuana enmig del bosc

El processat manté que la ‘maria’ era per al consum propi i fins i tot que la cultivava amb efectes terapèutics, atès que la seva dona veu molt apaivagat el dolor crònic que pateix consumint-la 

-
-
L’home que fa quatre mesos va ser detingut després que la policia descobrís en una parcel·la a l’aire lliure d’Andorra la Vella una plantació de marihuana ha estat alliberat de manera provisional. Entre altres coses, el processat hauria argumentat que usava les plantes per al consum propi i, fins i tot, que les cultivava amb finalitats terapèutiques, atès que la seva dona pateix un dolor crònic que li impedeix treballar i que es veu molt apaivagat amb el consum moderat i controlat de dita substància.

Segons les fonts consultades, l’home fa uns quants dies que va sortir del centre penitenciari. Hauria negat de totes totes que fos un traficant de ‘maria’. El detingut i ara processat i en llibertat provisional sí que és un històric ‘fumador’ del Principat, originari d’Encamp i establert a la capital i, a més, també comercialitzaria en format d’olis, infusions o condiments, les parts de la planta que no es destinen a la producció de l’estupefaent pròpiament dit.

Els diners que s’obtindrien de la venda d’aquests ‘productes’ complementaris ajudarien a una economia domèstica molt minvada, segons que hauria explicat l’home, de 61 anys i detingut el 10 de setembre passat. La policia va batejar amb el nom de ‘Cabirol’ l’operació en el marc de la qual es va detenir l’home, propietari de la plantació -una de les més grans mai localitzada al Principat- i encarregat del seu cultiu tal i com va assegurar el cos d’ordre al seu dia.

Al seu dia, la policia va localitzar en un terreny d’uns 50 metres quadrats enmig del bosc fins a setze plantes de grans dimensions -algunes gairebé feien tres metres d’altura- que, en conjunt, pesaven més de trenta quilos. La policia, que va trobar plantes assecant-se a casa de l’ara processat i en llibertat provisional i va comissar diversos estris necessaris per al cultiu i tractament de la marihuana, va valorar el ‘producte’ trobat en 36.000 euros. 

I atès les característiques i el volum de la plantació, envoltada de vegetació i amb un tancat format per reixes i portes amb cadenats i fins i tot fustes amb paranys, els investigadors de l’àrea d’estupefaents de la policia estimaven que la totalitat o part d’aquesta droga anava destinada a la venda a l’engròs de dit producte.

Comentaris

Trending