Llargues cues per fer la declaració de l’IRPF el darrer dia de la campanya

Algunes de les persones que han anat aquest dilluns a l’Agència Tributària es queixen d’haver esperat torn durant més de quatre hores

Gent esperant torn a la porta de l'Agència Tributària.
Gent esperant torn a la porta de l'Agència Tributària.

Aquells que han esperat fins al darrer dia per apropar-se a l’Agència Tributària i fer la declaració de l’IRPF han hagut d’armar-se de paciència. L’elevada afluència de persones, siguin aquelles que anaven per compte propi o bé gestors professionals que duien les dels seus clients, ha generat un notable col·lapse. En alguns casos, l’espera ha estat superior a les quatre hores.

La campanya de presentació de l’IRPF del 2018, que va començar el 30 d’abril, finalitzava aquest dilluns. Com és habitual cada exercici, els darrers dies són els de més activitat a l’Agència Tributària. I són uns quants els qui han exhaurit fins a l’últim instant, com ha quedat constatat amb les llargues cues que s’han registrat al llarg de la jornada a les dependències de la Baixada del Molí.

En alguns casos, l’espera ha arribat a ser de més de quatre hores. Com a exemple, una de les gestores que feia temps i es carregava de paciència a la porta de les oficines ensenyava el paper amb el torn agafat cap a les dotze del migdia. Eren prop de les quatre de la tarda i encara tenia vuit persones per endavant. A més, en el seu cas havia de dur les d’un nombre important de clients i cada número només dona dret a presentar-ne deu. Per tant, un cop fet el primer tràmit, encara havia d’esperar més estona per poder completar les restants.

Situacions similars explicaven algunes de les persones que deixaven l’edifici ja havent realitzat els tràmits. A les hores d’espera pel torn, s’hi havia de sumar, pel que fa als gestors fiscals, el temps destinat ja amb el funcionari de l’Agència. Alguns dels consultats han posat en relleu que les llargues cues ja les havien viscut la setmana passada, però tot remarcant que, almenys en el seu cas, no havien estat de tanta duració com les viscudes aquest dilluns. Algun dels ciutadans han acabat desistint i marxant, a l’espera de poder presentar la declaració a partir de dimarts, confiant que les cues fossin més assumibles.

En aquest sentit, cal recordar que els dies finals de setembre són habitualment unes dates crítiques pel que fa a l’organisme. I és que, a banda del tram final de la campanya de l’IRPF, també han d’assumir altres tràmits com les declaracions trimestrals de l’IGI –a banda de les mensuals que fan les grans empreses- o els pagaments a compte de l’impost de societats.

Comentaris (1)

Trending