Liz Becerra Miñambres, la primera filla de l’Ainhoa i el Cristian i primer nadó del 2019

La nena va néixer a les 23.13 d’aquest dimecres via part natural, avançant-se una mica a les previsions i pesant 2,760 quilos

-
-
Una vegada s’hi va posar, la Liz no es va fer esperar gaire. De fet, els seus pares, Ainhoa i Cristian, l’esperaven per a Reis. O això els havien dit els metges. La Liz Becerra Miñambres, però, s’ha avançat uns dies. Prou per acabar esdevenint el primer nadó nascut el 2019 al Principat d’Andorra. Ho va fer aquest dimecres 2 de gener a les 23.13 hores i va pesar 2,760 quilos. El part que la va dur al món va ser natural.

La Liz es la primera filla de la parella. Després de passar-se la nit de vetlla, dormint poc o gens, l’Ainhoa i el Cristian feia d’allò més bona cara. Prou per atendre els mitjans gràfics i rebre el regal de la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). “Tot ha anat molt normal i molt ràpid”, han reconegut ens novells parells, que esperaven ara, una vegada passat el ritual de la sessió fotogràfica, poder finalment descansar una estona.

Ainhoa Miñambres, de 31 anys, ha explicat que poc s’esperava que la seva filla fos la primera de l’any. Quan van veure que no naixia l’1 de gener i que era el 2 i no sortia ningú… Però al final van començar les contraccions i en un parell d’hores es va liquidar la feina. Un parell d’hores des que la mare es va posar de part, que quedi clar. Les contraccions s’havien iniciat abans. “La mare és una campiona i la nena també”, ha recordat l’orgullós pare en referir-se a la rapidesa i naturalitat amb què s’ha esdevingut el naixement. 

 

La nena serà registrada com a Liz. El nom ve d’Elisabet. Però està clar que la denominació serà la triada. El nom curt. El d’una sola síl·laba. L’any passat, el primer nadó del 2018, també es va fer esperar fins al dia 2 a la nit. Eithan, que així es deixa el primer nen de l’any passat, va arribar amb prou feines tres quarts d’hora abans (22.36) del que ho ha fet Liz enguany. En canvi, el dia 31 de desembre hi va haver diferents naixements. De fet, durant tot el mes de desembre i aquest gener es preveu que a l’hospital donin a llum diverses parteres.

Etiquetes

Comentaris

Trending