L'IPC del gener queda fixat en el 0,2%

El descens del preu dels carburants i lubricants i de les begudes no alcohòliques han estat determinats perquè l'indicador hagi baixat cinc dècimes respecte el desembre del 2018

-
-
La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de gener del 2019 se situa en el 0,2%. D'aquesta manera, aquesta xifra suposa una disminució de cinc dècimes respecte a l'IPC del desembre del 2018, que se situava en el 0,7%. Els principals grups que han provocat aquesta variació anual han estat el de transport i el d'aliments i begudes no alcohòliques. A més, als països veïns la variació anual de l'IPC se situa al 1% en el cas d'Espanya i al 1,2% en el de França, segons l'indicador avançat. 

El grup 7 corresponent al transport ha patit una variació del -2,3%, cosa que significa 0,8 punts inferiors a la del mes de desembre. Una disminució que ha estat causada per la baixada de preus dels carburants i lubricants, respecte al mateix mes de l'any anterior. Pel que fa al grup 1 que fa referència als aliments i begudes no alcohòliques hi ha hagut una variació del 0,9% que ha suposat 0,8 dècimes inferiors respecte al desembre. En aquest cas, ha estat causada per una disminució dels preus d'aquestes begudes.

Per contra, l'apartat més inflacionista és el que correspon a esbarjo, espectacles i cultura, el grup 9, el qual ha tingut una variació del -0,1% i ha suposat 0,8 dècimes superiors respecte al desembre. Un augment que ha estat causat per l'increment de preus dels béns duradors per la recreació a l'exterior.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending