L'IPC avançat significaria una baixada de preus al gener

L'indicador orientatiu se situa en el 0,2% de manera que suposaria una disminució de cinc dècimes respecte a l'avaluat al desembre que era del 0,7%

Comentaris

-
-
Aquest divendres el departament d'Estadística del Govern ha publicat que la variació interanual estimada de l'Índex de Preus al Consum (IPC) al mes de gener del 2019 és del 0,2%, segons el càlcul de l'indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una disminució de cinc dècimes respecte a l'IPC avaluat al mes de desembre (0,7%), i així també significaria una baixada de preus del mes de gener.

Estadística calcula aquest indicador avançat amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la Unió Europea (UE). Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l'IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 95% aproximat dels preus de gener entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior. L'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending