Liberals denuncia la manca de transparència d’Andorra Telecom a l’hora d’invertir

Els dirigents de la formació es reuneixen amb els treballadors de la companyia i es compromet a “canviar el criteri de recórrer als beneficis” de l’operadora “per quadrar els comptes de Govern”

-
-
Liberals d’Andorra lamenta la manca de transparència mostrada per Andorra Telecom a l’hora d’explicar determinades inversions estratègiques. Alhora, tampoc no troba adequat que el Govern hagi recorregut de forma habitual als beneficis de l’operadora, que la formació pretén que de totes totes es mantingui com a monopoli fins i tot en el cas que hi hagi un acord d’associació amb Europa, per maquillar els seus comptes.

El cap de llista liberal, Jordi Gallardo, conjuntament amb el número dos, Ferran Costa, han mantingut aquest matí una reunió amb els treballadors de la parapública en què s’han compromès a “canviar el criteri de recórrer als beneficis d’Andorra Telecom per quadrar els comptes de Govern”. Amb aquesta manera de procedir, segons els dirigents liberals, l’executiu ha descapitalitzat la parapública i li han restat competitivitat per a la seva diversificació.

A més, Gallardo ha traslladat als assistents que “s’ha de fer un pas cap a la transparència allà on hi hagi diners públics” i ha criticat “les decisions estratègiques d’inversió que s’han fet sense les explicacions necessàries” per part dels responsables polítics de la parapública. Precisament, un dels projectes polítics que ha afectat Andorra Telecom ha estat el del ‘The Cloud’ que després de malbaratar més de 3 milions d’euros no veurà la llum. 

“Aquest és un exemple del que no ha de ser la gestió política prenent decisions unilateralment” ha asseverat Jordi Gallardo. Precisament, sobre aquest fet ha lamentat que “aquesta legislatura hem tingut molts exemples que haguessin significat la dimissió dels seus responsables i aquí no ha passat res”. Per aquest motiu, des de Liberals es porta al programa electoral l’elaboració d’una llei de bon govern i responsabilitat política perquè “ja n’hi ha prou que en aquest país es prenguin decisions amb un cost per a l’Estat i la ciutadania i ningú se’n responsabilitzi”.

Comentaris

Trending