Liberals deixa clar que si governa “no canviarem tot el que s’ha fet només perquè ho hagi fet un altre partit”

La formació liderada per Jordi Gallardo reclama valoritzar projectes com el del Cirque du Soleil i assegura que el millor que li pot passar al comerç és assegurar un IGI del 4,5%

Comentaris

-
-
“Sempre hem dit que si arribem al Govern, que esprem que passi, no canviaren tot el que s’ha fet només perquè ho ha fet un altre partit polític.” Liberals espera governar. I espera implantar el seu programa, però sense defugir d’abraçar bones propostes d’altres formacions o de mantenir o millorar projectes o mesures que ja estiguin en  marxa. Així ho ha afirmat el candidat a cap de Govern liberal, Jordi Gallardo, en ser demanat pel manteniment o no del projecte del Cirque du Soleil. Gallardo i el seu número 2, Ferran Costa, s’han referit aquest dimecres a qüestions econòmiques, empresarials, comercials. En aquest sentit el cap de cartell liberal ha afirmat que el millor que li pot passar al comerç andorrà és que l’IGI no passi del 4,5%, un gravamen que els liberals asseguren que no tocaran.

Per als liberals, el comerç és un sector clau del país que des de Liberals d’Andorra es vol potenciar per recuperar el dinamisme perdut els últims anys per l’aposta de DA pel turisme ‘lowcost’ amb poc poder adquisitiu. Gallardo ha assegurat aquesta tarda a Vivand que “la millor mesura que podem fer pel comerç és que l’IGI es mantingui al 4,5%, això farà que el comerç del país continuï sent atractiu respecte a Espanya i França”. En un entorn globalitzat, amb botigues similars arreu, és imprescindible que “el comerç tingui un diferencial fiscal” que el faci competitiu.

Una altra de les accions que caldrà portar a terme per potenciar el sector comercial del país és “potenciar l’arribada de turistes de classe mitjana-alta, com ja havíem tingut el país” ha indicat Gallardo. Això, es pot aconseguir promocionant altres atractius del país, com la natura, i captant turisme cultural, esportiu i sanitari. I ha tornat a insistir en el projecte de fer d’Andorra un país Reserva de la Biosfera per part de la Unesco.

Un dels projectes que també hauria de servir més del que serveix, a parer de liberals, per fer rutllar el comerç és el del Cirque du Soleil. Gallardo n’és un ferm defensor, és “una molt bona marca”, ha insistit en més d’una ocasió. Però com ha dit, els liberals no pretenen canviar-ho tot. Això sí, volen “canviar el que no funciona o intentar que funcioni millor” allò que ja va. En aquest sentit es critica la comercialització que s’ha fet dels espectacles del Cirque du Soleil que “s’han centrat en un turisme de ‘lowcost’, de circ i entrepà, que deixa poc al país i que no té el retorn que des del ministeri i el Govern s’insisteix a dir que té” ha comentat Gallardo. En aquest sentit, ha argumentat que “el Cirque du Soleil és una bona marca internacional però que l’errada és la comercialització ‘lowcost’ que se’n fa” i ha indicat que “cal diversificar l’oferta d’estiu amb altres propostes, que aportin altres tipus de turista amb més poder adquisitiu”.

Finalment, per als liberals, una altra de les claus perquè el sector comercial pugui millorar és que tingui menys traves burocràtiques per importar i exportar productes. El candidat liberal ha remarcat que “s’han de facilitar els tràmits tant pels productes que s’han de vendre aquí com per a l’exportació”, ja que la complexitat dels tràmits a la duana “dificulta la gestió per vendre en línia productes fora del país”.

Comentaris

Trending