L’històric Hotel Pol lauredià (i Crèdit Andorrà) busca comprador

La parcel·la on hi ha bastit el cèntric immoble, construït el 1931 i reformat poc més de mig segle després, se subhasta per poc més de tres milions d’euros i si no rep ofertes se l’haurà d’adjudicar l’entitat bancària

-
-
El darrer dia de juliol, cap dels pretendents -que algun n’hi havia- no va acabar fent oferta pel cèntric i ara ja molt vetust hotel lauredià. Ara, per al 2 d’octubre, s’ha convocat la segona i darrera subhasta de la parcel·la de l’avinguda Verge de Canòlich on hi ha bastit l’històric Hotel Pol. La parcel·la i l’immoble, construït originàriament el 1931 i que va ser reformat més de mig segle després. Valorat tot plegat en 6.250.000 euros, ara el preu de sortida serà la meitat.

L’executant és Crèdit Andorrà, que té embargada la finca en virtut dels deutes contrets per l’hereu de la família Piqueras-Pol. Fa un temps que l’home viu fora del Principat, lluny d’Andorra, i desentès del tot del que va ser el patrimoni (i les obligacions familiars). D’aquí que tancat des de ja fa alguns anys, i deteriorat més encara òbviament de quan encara estava en servei i els clients que hi feien estada ja en criticaven la deixadesa, la manca de manteniment i l’antiguitat (la reforma de l’immoble es va dur a terme entre el 1986 i el 1988), la finca busca comprador.

Temps enrere s’havia pensat en la possibilitat que l’equipament acabés esdevenint un centre sociosanitari -poc després, va ser l’Hotel Cerqueda va ser qui va agafar el relleu de la proposta i acabaria esdevenint el centre geriàtric El Cedre- i encara fa menys es va avaluar la possibilitat de convertir-lo en residència per a estudiants, aprofitant la proximitat de la Universitat d’Andorra. Ara caldrà veure com acaba tot plegat. Segons fonts immobiliàries, algun interessat hi ha però no està clar si hi acabarà havent dites.

Com marca la legislació, el preu de sortida en la primera subhasta va ser del 70% del valor del bé (és a dir, per tant, 4.375.000). En aquesta ocasió, si no hi ha comprador -el licitant s’hauria de fer càrrec també del deute que té l’embargat amb el comú de Sant Julià, gairebé 200.000 euros, i dipositar prèviament a la subhasta gairebé mig milió d’euros-, en ser ja el segon i darrer procés previst per la normativa, serà l’executant qui s’adjudicarà el bé. Per tant, Crèdit Andorrà. I tindrà tres mesos per decidir si realment se’l queda o el cedeix a un tercer.

La parcel·la que se subhasta està situada a l’avinguda Verge de Canòlich 52-54 i té uns 800 metres quadrats de superfície, amb una superfície total construïda -és a dir, l’hotel pròpiament dit, de set plantes i que històricament va funcionar amb una setantena d’habitacions- de pràcticament 4.100 metres quadrats. Està inclosa dins la unitat d’actuació de sòl urbà consolidat qualificada com a sòl urbà de substitució i classificada com a zona urbana contínua d’intensitat 1. És a dir, un dels indrets o zones on més altura es pot construir.

Alhora que es ven el bé immoble, també se subhasten els béns mobles lligats a l’activitat de restauració i hoteleria del Pol. Mobiliari, equipaments, maquinària, instal·lacions d’hoteleria. Tot plegat dividit en quinze lots diferents i un valor global segons la taxació realitzada de 48.500 euros que ara es posen a la venda per un preu de sortida també global -cal veure lot per lot si fos el cas- de 24.250. Com en el cas de la parcel·la, la segona subhasta també és el 2 d’octubre. En un cas a les 5 de la tarda i en l’altre a 2/4 de 6. Sempre a la seu de la Justícia. A la Cúria de la Batllia.  

 

Comentaris

Trending