L’FC Andorra es queda amb la mel als llavis (1-1)

L’Atlètic Llevant iguala a tres minuts del final el gol de Musa i posa fi a la ratxa sense encaixar dels tricolors

Un instant del partit.

En aquesta ocasió, el tram final del partit no ha portat sort a l’FC Andorra, a diferència del que va succeir fa dues setmanes al Sagnier. Els tricolors han estat molt a prop de tornar a sumar els tres punts com a visitants, al camp de l’Atlètic Llevant. Concretament, a només tres minuts més l’afegit. Al 87’, els valencians, mitjançant Nacho, han empatat el gol inicial que havia aconseguit poc abans del descans Musa. Ara, després d’aquest marcador (1-1), els andorrans hauran d’esperar al que facin aquest diumenge Lleida i Vila-Real B per saber si conserven o no el lideratge del grup 3 de Segona B.

El quadre granota ha començat dominant el partit i tenint més la pilota. Aquest control s’ha traduït en les primeres aproximacions, com un xut de Monterde, després d’un teva meva amb Arturo Molina (9’) que ha salvat Nico Ratti i un llançament del mateix Arturo que ha marxa fregant la fusta de la porteria tricolor.

La reacció andorrana a aquest domini s’ha fet esperar gairebé fins a l’equador d’aquest primer període. Ha estat Musa qui ha arribat amb perill amb una rematada des de la frontal de l’àrea que el porter local, Cárdenas, ha pogut atrapar. La resposta local l’han donat al 27’ l’Atlètic Llevant amb una acció per banda dreta de Nacho, que ha centrat a l’àrea i ha trobat el cap d’Ontiveros, que anticipant-se a la defensa, ha enviat la pilota per sobre el travesser.

Els tricolors, doncs, han aconseguit igualar les forces i començar a disposar d’ocasions, en un duel que semblava obert. Musa, al 31’, amb un cop de cap fluix, i Ernest, amb una internada per recollir una assistència de Moha davant la qual ha reaccionat bé Cárdenas, han estat prop del 0-1. Han estat només els avisos d’un gol que ha caigut instants després, al 41’, quan el mateix Musa ha controlat a la mitja lluna de l’àrea i ha engaltat un gran tret que ha netejat les teranyines de l’escaire dret de la porteria granota. Amb el 0-1, tot un botí d’or, s’ha arribat al descans.

A la sortida dels vestidors, el quadre local ha tornat a sortir amb força buscant l’empat i ha posat en problemes als tricolors. Per la banda dreta ha arribat la primera ocasió de perill, amb una centrada de Nacho que no ha pogut rematar per ben poc Monterde (48’). Instants després, al 54’, ho ha intentat Pablo Martínez, que ha obligat Ratti a fer una bona estirada i a tocar lleugerament la pilota amb els dits per enviar-la a córner. L’italoargentí ha tornat a salvar l’empat al 60’, quan ha refusat una voleia de Rubén García a centrada de Nacho.

Gabri ha donat entrada a Marchán, que ha substituït Casadesús, per buscar més control al mig del camp. I és que l’Atlètic Llevant s’estava imposant i creava perill. De nou Molina (62’) i Eliseo, de cap (66’) han estat molt a prop d’establir la igualada al marcador. I més clara encara ha estat la doble opció que ha tingut Cantero després d’una jugada d’estratègia. El primer remat l’ha salvat, un cop més, un gran Ratti; el segon, ha marxat desviat.

El quadre granota estava fent mèrits per aconseguir el gol. I el premi ha acabat caient, malauradament per l’Andorra, quan més a prop estava el final del duel. Al 87’, Eliseo ha fet una molt bona centrada i Nacho, que tant de perill havia dut per banda, ha entrat des del darrere i ha sorprès la defensa anotant la igualada. El gol, per cert, deixa la ratxa d’imbatibilitat de Ratti en 563 minuts.

Ja no hi ha hagut temps per més. El xiulet final ha certificat un punt amarg per als tricolors, que s’han quedat molt a prop de superar el setge dels granota del segon temps. D’aquí a una setmana, tocarà refer-se amb la visita de tot un històric en hores baixes del futbol espanyol, l’Hércules, a Prada de Moles. P

Fitxa tècnica

Camp: Ciutat Esportiva Bunyol. 300 espectadors.
Atlètic Llevant (1): Cárdenas, Gonzalo Pereira, Arturo Molina, Nacho, Ontiveros, Joan Monterde, Pablo Martínez (Blesa, 73’), Rubén García (Rubén Fernández, 80’), Eliseo, Bernal i Sandoval (Cantero, 65’).
Andorra (1): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Adri Vilanova, Jilmar, Riverola, Moha, Bover (Ludo, 83’), Musa, Ernest Forgas (Pachón, 89’) i Casadesús (Marchán, 62’).
Àrbitre: Campos Salinas (Múrcia). T.G.: Blesa / Moha, Bover i Marchán.
Gols: 0-1, Musa (41’). 1-1, Nacho (87’).

Gabri: "Ens han tret la pilota i, sense ella, patim molt"

L'entrenador tricolor, Gabri García, ha reconegut que la segona part de l'equip no ha estat la que ell hagués volgut, fet que ha acabat, a tres minuts del final, amb l'empat per part de l'Atlètic Llevant. "Ens han tret la pilota i, sense ella, nosaltres patim molt", ha apuntat, per admetre també que en aquest segon període "ens han dominat". No era, però, res que no s'esperés el tècnic. "Sabíem que seria un patit difícil davant un filial amb gent jove i que juga molt bé", ha apuntat.