L'estrepitós soroll de les obres del tanatori passa a millor vida

La màquina excavadora al terreny on s'ha de construir el tanatori.
La màquina excavadora al terreny on s'ha de construir el tanatori.

Els treballs per a la construcció del tanatori nacional i les sales de vetlla d’Escaldes-Engordany, ubicat entre els carrers dels Escalls i Falgueró, avancen a bon ritme. Aquest divendres  han de finalitzar els treballs d’excavació de la roca. A partir d’aquesta data es preveu que la perforació continuada del martell picó ja no sigui una constant. És possible que en algun moment de la construcció de la infraestructura sigui utilitzada la màquina novament, però només serà en moments puntuals. Familiars i pacients de l’hospital van reclamar, el mes passat, mesures per pal·liar l’estrepitós soroll de les obres.

Els treballs d’excavació han resultat ser més costosos del que es preveia i el rebombori que havien de sentir les habitacions i els despatxos que toquen al carrer dels Escalls era insuportable. El proper divendres ha d'acabar aquesta fase de les obres que ha provocat molts maldecaps. Primer, als familiars i pacients pel soroll, i segon, als treballadors perquè la roca ha presentat més dificultats de les previstes, cosa que no havien detectat els estudis geològics preliminars.

Aixi que la setmana vinent, si no hi ha problemes de darrera hora,  la perforació continuada del martell picó ja no serà una constant. És possible, però, que en algun moment de la construcció de la infraestructura sigui utilitzada la màquina novament, però només serà en moments puntuals. De la mateixa manera, a partir d’aquest mateix divendres acabaran els treballs de perforació dels ancoratges d'estabilització de l'excavació, amb la consegüent reducció de soroll que això comporta.

El nou equipament s’està construint en base al conveni de col·laboració signat el passat el 9 d’octubre de 2017 entre el ministeri d’Ordenament Territorial i el comú  d'Escaldes-Engordany. L’acord estipula que el Govern sufragarà les despeses corresponents a la realització dels fonaments i la planta soterrània (on s’ubicarà el tanatori nacional), mentre que el comú assumirà el cost de construcció de les plantes baixa i primera que acolliran les sales de vetlla.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending