L’estrany cas de l’home que es va dedicar a rebentar aparadors i vidrieres a Encamp

Detingut ara fa una setmana, va quedar en llibertat amb càrrecs l’endemà pendent suposadament de proves mèdiques i sense que els seus companys de feina, que feia dies que no veien, comprenguin res 

-
-
A cops de pedra, amb el cap… com fos. Ara just fa una setmana un home fora de sí i assegurant que l’empaitaven elefants i se n’havia de desempallegar va començar a trencar aparadors i vidrieres de diferents locals d’Encamp. A l’entorn del carrer Major i l’avinguda Joan Martí. Com a mínim va causar desperfectes en entrades de dos edificis d’habitatges, en dos establiments comercials i un hotel. L’entorn proper a l’home, un cambrer de llarga trajectòria al país, encara ara no ha acabat d’entendre què li va poder passar. Això sí, gairebé dos dies després dels fets i ja alliberat, les explicacions del malaurat protagonista de la història encara no eren connexes.

De 41 anys i originari d’una població propera a Manresa, l’home viu als Cortals d’Encamp amb la seva mare i treballava -el contracte formalment se li acaba dimarts- en un conegut restaurant de la mateixa parròquia. Abans, i durant molts anys, va estar treballant en un altre restaurant, en aquest cas a prop de l’edifici administratiu de Govern. Aquells que els coneixen per vincles laborals el consideren un molt bon treballador i encara dies després dels fets, ja alliberat l’home, no acabaven de comprendre res. Segons fonts de la investigació, a l’home li hauria fet una molt mala reacció, per dir-ho així, el suposat consum d’algun estupefaent. Però fonts de l’entorn laboral de l’home no tenien constància de cap addicció ni res de similar.

Quan van passar els fets, l'arrestat feia tres o quatre dies que no anava a treballar; va avisar que no es trobava bé

Mai no havia donat cap problema. I d’aquí que els sorprengués la detenció i, més encara, el motiu de la mateixa. Dilluns, poc més de 24 hores després de ser arrestat -la detenció es va produir a les 6 del matí de diumenge- va quedar en llibertat i, segons les fonts consultades, ell mateix hauria explicat que estava pendent de judici. Per tant, se l’hauria alliberat amb càrrecs i més endavant haurà de respondre davant la Batllia. Per exemple, quedava encara acabar de quantificar el dany causat. El valor de les destrosses provocades. També se li haurien de fer a l’home algunes revisions mèdiques per comprovar el seu estat de salut.

Segons l’entorn laboral, poc després de recuperar la llibertat s’hauria presentat al lloc de feina per  donar certes explicacions. Però dites explicacions no haurien estat gaire racionals. Vaja, realment és com si estigués encara en estat de xoc o sofrís algun tipus de trastorn. Res de comprensible, asseguren les fonts consultades, pels seus companys de feina. El que explicava no era lògic. Diumenge, quan va ser detingut, feia tres o quatre dies que no es presentava a treballar. Havia avisat, això sí, que no s’acabava de trobar bé. De fet, pocs dies abans havia acabat un torn de quinze dies de vacances.

Les fonts consultades han explicat que durant aquell període de descans, i que hauria aprofitat per anar a la seva població originària, hauria perdut el seu pare. No saben quina repercussió pot haver tingut això i quina relació pot haver-hi amb el seu comportament. Des de la feina li van dir que es podia agafar els dies que li convingués arran de la mort del pare. Però no s’esperaven el que va venir després. Ni s’ho esperaven ni ho entenen. Però de normal, asseguren, no en té res. L’home, en canvi, almenys fins diumenge ho era del tot, de normal. Ho era tot menys conflictiu i busca-raons.

Comentaris

Trending