França ha comissat mes de 4.000 quilos de tabac de contraban d'Andorra en sis mesos

Hi ha hagut 696 operacions, un 17% menys que en el mateix període del 2018

Comentaris

Dos agents de la duana francesa en una acció a prop de Tolosa.
Dos agents de la duana francesa en una acció a prop de Tolosa.
El ministre francès d'Acció i Comptes Públics, Gérald Darmanin ha fet el balanç dels comissos de tabac de contraban dels darrers sis mesos a França. Pel que fa al procedent d'Andorra hi ha hagut 696 operacions amb 4.284 quilos. L'acció més important va tenir lloc el 19 de juny amb 140 quilos a l'A9, a Narbona.

La frontera amb Andorra és la zona de França on es duen a terme més operacions contra el contraban de tabac. En el primer semestre del 2019 se n'han fet 696, un 17% menys que en el mateix període de l'any passat però que estan lluny de les 161 de la frontera amb Suïssa que és la segona en el rànquing d'intervencions. En aquests mesos s'han comissat 4,284 quilos que és un 10% menys que durant el primer semestre del 2018.

L'objectiu principal, però, segons les fonts consultades no és ara mateix la quantitat sinó la qualitat. S'ha constatat que cada cop més hi ha grans grups organitzats en alguns barris de Tolosa que es dediquen al contraban i que es vol desarticular. Utilitzen com a mà d'obra clandestins en situació de precarietat o joves adolescents marginals. Els caps d'aquests grups guanyen uns 6.000 euros mensuals.

L'altre objectiu és que els detinguts siguin jutjats ràpidament i d'això en dona fe el tribunal correccional de Foix que els darrers mesos treballa a preu fet. Imposa penes de presó i fortes multes. Així, dos residents a París va ser condemnats el 27 de juny a una multa de 10.500 euros i a quatre mesos de presó.

D'altra banda, des d'Andorra entra una petita part del tabac de contraban de França perquè els 4.284 quilos són poca cosa al costat dels 29.000 que s'han comissat des del Regne Unit o els 19.000 d'Espanya.

Les xifres presentades aquesta setmana a París pel ministre d’Acció i Comptes Públics, Gérald Darmanin també són molt altes en el conjunt de França. Han augmentat un 56% les operacions de control del contraban, i un 142% les quantitats comissades que han passat de les 83 tones a 30 de juny del 2018 a les 197 a la mateixa data d’aquest any.

Etiquetes

Comentaris

Trending