Les xifres de positius del Govern evidencien un alentiment dels contagis diagnosticats

El nombre de casos oficials de Covid-19 superen els 700 després que en les darreres hores s’hagin produït vuit noves confirmacions

Un moment de la compareixença del ministre Joan Martínez Benazet aquest migdia.
Un moment de la compareixença del ministre Joan Martínez Benazet aquest migdia.
Donant per bones les xifres que publicita diàriament el Govern, i tenint en compte que els casos que es reporten són només aquells que es diagnostiquen formalment a través d’una prova de PCR, es pot afirmar que s’evidencia un alentiment dels contagis. El nombre de positius, després de les vuit noves confirmacions que hi ha hagut les darreres hores, supera els 700, sense que hi hagi hagut cap nova defunció.

L’alentiment esmentat se sustenta en el fet que per passar de 400 a 500 casos van caldre tres dies. Perquè de mig miler s’arribés a 600 positius ja van ser necessaris cinc dies. Finalment, per fer el salt a 700 casos han calgut vuit dies més. En concret, fins ara s’han diagnosticat 704 positius dels quals 464 encara estan actius. Oficialment hi ha 205 persones curades, és a dir, persones que després de donar positiu han tingut dues PCR negatives. Entre aquests hi ha vuit interns del Cedre i dos residents de Salita.El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha assegurat que davant el comportament actual que està tenint el virus al Principat “no em preocupa en absolut” la “tímida” obertura econòmica que es preveu iniciar dilluns, ha explicat que hi ha 36 persones positives ingressades al centre hospitalari, 19 dels quals a l’UCI, 14 sota ventilació mecànica.Hi ha 61 sanitaris que encara són positius a la Covid-19 i onze casos continuen actius entre els cossos uniformats. A la planta d’hospitalització ubicada al Cedre hi ha ingressats 42 persones que han donat positiu, 15 dels quals provenen del centre sociosanitari privat de Salita. 

Comentaris (2)

Trending