Les obres a un edifici privat fan caure rocs al carrer Peces Caldes d’Escaldes

El comú ha instat el propietari de l’immoble a prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat mentre ha restringit el pas a la via, que connecta l’avinguda de les Escoles amb Copríncep de Gaulle

Les tanques limiten l'accés al carrer.
Les tanques limiten l'accés al carrer.

El comú d’Escaldes-Engordany ha hagut de restringir el pas per part del carrer Peces Caldes a conseqüència dels despreniments de rocs que ha provocat les vibracions generades en una obra privada del costat. Des de la corporació s’ha instat el propietari a prendre les mesures escaients per garantir la seguretat a la zona, una via d’un important pas de vianants, abans de continuar amb els treballs. De moment, es manté una vigilància constant a l’espera que el privat resolgui la situació.

Peces Caldes és un petit carrer, amb escales d’accés únicament per a vianants, que connecta l’avinguda de les Escoles amb la del Copríncep de Gaulle, al costat de les piscines comunals. Es tracta, segons han apuntat fonts de la corporació, d’una via amb un elevat pas de vianants. Els primers despreniments de rocs es van detectar divendres i, ja llavors, els tècnics van determinar que l’origen seria l’obra de reforma que s’està fent a un edifici proper. S’entén que les vibracions provocades pels treballs podrien estar afectant alguna part de la roca ja desgastada i fer que saltessin pedres.

Des del comú es van posar en contacte amb el propietari per advertir-li de la situació, al mateix temps que se l’instava a prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat. Al mateix temps, es va procedir a restringir el pas amb unes tanques a la zona de les escales més properes a la paret de roca i, per tant, on més risc hi ha de caiguda de pedres. Tenint en compte que la via és molt transitada i que les alternatives per anar entre totes dues avingudes obliguen a donar una gran volta s’ha optat per no tancar totalment el carrer, ja que els tècnics han indicat que no hi ha risc a la zona que roman oberta.

Fonts de la corporació han indicat que les obres a l’edifici privat tenen el seu corresponent permís. Tot i això, s’ha deixat clar que s’hi estarà a sobre fins que el propietari adopti les mesures necessàries per assegurar que els treballs que s’hi realitzen no tenen cap més afectació a l’entorn.

Comentaris

Trending