Les famílies de les dues víctimes de l’accident d’ultralleuger continuen esperant el final de les proves forenses

Fins que la comitiva judicial no obtingui els resultats de les analítiques d’ADN i tanqui la investigació en relació als cadàvers no es concretaran els actes fúnebres

-
-
Les famílies de les dues malaurades víctimes de l’accident d’ultralleuger que hi va haver dimecres de la setmana passada a tocar l’aeroport d’Andorra-la Seu continuen esperant que finalitzin formalment els treballs d’identificació i les proves forenses per poder dur a terme els actes de comiat que creguin escaients. En principi està previst que es faci una cerimònia al Principat en record, com a mínim, de Georges Gilman, el més arrelat dels dos al país.

Gilman, de 73 anys, vivia com a mínim amb la dona, amb la qual portava quatre dècades de relació, a Escaldes. Malgrat ser un home discret, era força coneguda i tenia una nodrida xarxa social al Principat. L’altra víctima del sinistre, el cirurgià vascular Philippe Gutwirth, de 64 anys, a banda que feia menys temps que residia al país no hi mantenia tants vincles tot i que per la seva professió també tenia força coneixences.

L’estat amb què van quedar els cossos després de l’impacte contra el terra que va patir la nau Pipistrel amb què estaven fent pràctiques d’aterratge i enlairament dimecres de la setmana passada a l’aeroport de la Seu ha comportat que s’hagin hagut de fer proves d’ADN per poder certificar legalment la identitat dels dos difunts, malgrat que no hi ha cap dubte de qui són. Aquestes proves juntament amb l’autòpsia s’han realitzat a l’institut anatòmic forense de Lleida.

Fins que no acabi la custòdia judicial dels cadàvers -els investigadors, a part de confirmar la identitat de les víctimes i mirar d’esbrinar les causes per les quals van morir també mirarien si és possible poder obtenir alguna pista més que pogués donar llum al motiu pel qual hauria ocorregut el sinistre-, aquests no podran ser lliurats als familiars. En el cas de Gilman, segons les fonts consultades, el més probable és que sigui incinerat i amb posterioritat es faci un acte fúnebre al Principat. Sobre Gutwirth, que vivia sol a Andorra, no n’ha transcendit cap detall.

Les restes de l'aparell, pocs metres a l'exterior del recinte aeroportuari urgellenc, aquest diumenge.

Relacionat

Víctimes quatre i cinc en ultralleuger del 2018
Vista aèria del tram final de la pista on a pocs metres va caure l'avioneta, que és la taca blanca que es veu a la part inferior de la imatge.

Relacionat

L’accident de l’avioneta porta l’aeroport de la Seu a suspendre el servei habitual de torre de control
Agents dels mossos i dels bombers de la Generalitat treballant en les immediacions on va caure l\'aparell poques hores després del sinistre.

Relacionat

L’error humà és la causa més probable del sinistre de l’ultralleuger estavellat a l’aeroport de la Seu
-

Relacionat

Dos residents belgues moren en estavellar-se a tocar l’aeroport de la Seu amb l’avioneta amb què volaven

Comentaris

Trending