Les exigències amb l’Ibuprofèn a Espanya fan esgotar existències al Principat

El format de 600 mg de l’antiinflamatori ha estat un dels productes ‘estrella’ per als turistes espanyols els darrers caps de setmana

-
-
Diverses farmàcies del país, que no pas totes, han vist com les darreres setmanes -especialment per l’increment de visitants pel pont de la Puríssima i aquest darrer cap de setmana amb les estacions d’esquí ja a un alt rendiment- esgotaven els estocs d’Ibuprofèn, especialment en el format de 600 mg. Aquest increment de la demanda, tota provinent de visitants i turistes, és deguda a la imposició de noves restriccions sobre l’esmentat antiinflamatori a l’Estat espanyol.

Diverses fonts consultades han assegurat que les autoritats farmacològiques i sanitàries s’han posat més estrictes quant al compliment dels requisits per dispensar l’Ibuprofè i ara s’exigeix una recepta per a tots els formats de 600 mg, que és l’indicat per als adults. En certa manera, doncs, s’ha acabat la barra lliure. De fet, la voluntat de dites autoritats seria mirar de reduir el consum de l’esmentat medicament.

Però els usuaris, de moment, busquen altres vies per tenir accés al producte. I aquestes darreres setmanes, hi ha hagut qui se n’ha endut caixes, de farmàcies del Principat, on l’Ibuprofè és de venda lliure, “a carretades”. En alguns casos, els establiments només han pogut servir els darrers dies formats infantils, de 400 mg, mentre esperaven la reposició dels estocs.

 

Comentaris

Trending