Les estacions d’esquí del Pirineu francès impedeixen que Andorra es promocioni a Grand Ski

Andorra Turisme és l’única organització estrangera associada a Atout France, la seva homòloga francesa, però no hi acaba de trobar l’encaix

-
-
Les estacions d’esquí del Pirineu francès no s’estan de bromes. Andorra Turisme pretenia promocionar els camps de neu del Principat en una més que notable fira internacional de turisme de muntanya i esports d’hivern que s’ha celebrat els darrers dies a Chambéry. L’oposició rotunda de les empreses que gestionen les estacions més properes a Andorra que participaven al certamen Grand Ski van obligar els responsables de l’agència andorrana a fer marxa enrere.

L’agència de promoció del turisme francès, Atout France, hauria acceptat com a associat Andorra Turisme. De fet, seria l’única organització estrangera que forma part d’aquesta entitat que, entre altres coses, elabora importants estudis de mercat. Per a l’organisme liderat per Betim Budzaku, formar part d’una entitat com la francesa, el fet de poder disposar d’informació que realitza o ostenta Atout France, referent a un mercat com el del país veí del nord, que interessa molt a Andorra Turisme, és molt important. També ho és poder promocionar el país en diferents certàmens aixoplugats per l’organització francesa.

Andorra Turisme ja havia pactat amb Atout France participar al saló Grand Ski que s’ha acabat fent aquests 15 i 16 de gener. Estava tot apunt perquè una delegació de l’agència andorrana acudís a Chambéry. Però les protestes de les estacions del sud de França van acabar avortant la presència d’Andorra Turisme. Els camps de neu del Pirineu francès van ‘denunciar’ que era del tot inconcebible que la competència directa es pogués promocionar en una fira que, justament, el que busca és que operadors turístics de tot el món coneguin l’oferta francesa i hi facin arribar visitants, turistes.

Les estacions van fer entendre que una cosa és que eventuals operadors turístics andorrans poguessin acudir com a visitants a Grand Ski per conèixer l’oferta francesa. Però que de cap manera Andorra no podia acudir a la fira a ‘vendre’ el seu producte de neu, que ja suposa una grandíssima competència en el dia a dia per a les estacions del Pirineu francès. Finalment, i uns dies abans de la posada en marxa del certamen, ja va quedar clar que Andorra Turisme no podria fer cap a Chambéry per exposar-hi l’oferta de les estacions del Principat.

Comentaris (1)

Trending