L'estació de FEDA d'Encamp culmina el seu lífting

Es renoven tots els aparells que encara es mantenien des de la posada en marxa

Estació transformadora i repartidora de FEDA a Encamp.
Estació transformadora i repartidora de FEDA a Encamp. FEDA
Renovació total a l'estació transformadora i repartidora (ETR) d'Encamp. És l'estació més antiga d'Andorra i assumeix el repartiment del 56% de l'energia elèctrica del país. En els treballs ja s'han invertit 8,5 milions d'euros des de l'any 2001. Els treballs acabaran el mes d'octubre.

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) ha iniciat les obres de renovació d’una part dels equipaments elèctrics de l’estació transformadora i repartidora (ETR) d’Encamp, que és la més antiga del país. L’objectiu dels treballs és garantir el bon estat de la instal·lació, que assumeix el 56% del repartiment de l’energia elèctrica del país.

L’ETR d’Encamp es va construir l’any 1968 i des de la creació de FEDA s’ha anat renovant pràcticament la totalitat dels seus equipaments i s’ha aconseguit triplicar la capacitat de la infraestructura. Amb els treballs que es duen a terme ara es finalitza la renovació de la totalitat dels aparells que encara es mantenien de la creació de l’ETR. Així doncs, les obres segueixen la línia de renovació continuada de les instal·lacions, que ha suposat una inversió de més de 8,5 milions d’euros des del 2001.
 

Se substitueixen els nou seccionadors de l’ETR, unes tasques, que són complexes

Concretament, ara se substitueixen els nou seccionadors de l’ETR, unes tasques, que assenyalen des de FEDA, són complexes ja que la substitució dels materials s’ha de fer mentre la instal·lació està en funcionament. Per evitar qualsevol incidència que pugui afectar els usuaris s’ha definit un pla de treball "exhaustiu" que preveu la substitució per fases dels diferents aparells. A més, les mesures d’aïllament i seguretat de la instal·lació s’apliquen "de manera rigorosa".

Els treballs van començar el 8 d’abril i la previsió és que s’allarguin fins al mes d’octubre però que l’afectació per als usuaris sigui "inexistent", indiquen des de la parapública en un comunicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending